Flyselskap

SAS forenkler refusjoner med Amadeus

forenkler refusjoner

SAS har innført Amadeus Ticket Changer Refund (ATC Refund) for å forenkle håndteringen av tilbakebetaling av flybilletter.

ATC Refund reduserer vesentlig den tiden det tar for reisebyråer å håndtere en betaling, fra 15-20 minutter til mindre enn et minutt. Det blir dessuten lettere å unngå feil i prosessen.

Så mange som 5–10 prosent av alle solgte flybilletter blir tilbakebetalt, noe som betyr at mellom 350 000 og 500 000 refusjonstransaksjoner blir gjennomført hver måned verden over. Ofte håndteres transaksjonene manuelt, noe som ikke bare er komplisert og tidkrevende, men som også medfører høy risiko for feil og dermed potensielt tapte inntekter.

– Kompliserte tilbakebetalingsprosesser skaper ofte frustrasjon hos brukeren. En smidig løsning for dette sparer ikke bare tid og arbeidsbyrde for reisebyrået. Og den reduserer også risikoen for feil som følge av den menneskelige faktoren, sier Magnus Linder, adm.dir. i Scanworld.

ATC Refund forenkler refusjoner

ATC Refund automatiserer refusjonsprosessen og gjør det mulig å fullføre en transaksjon i bare to trinn. Løsningen omfatter hele prosessen og beregner billettpris, skatter og avgifter, samt sikrer at tilbakebetalingene er transparente og korrekte. I dag brukes ATC Refund av 55 flyselskap over hele verden. Av de 20 største flyselskapene i Skandinavia bruker nå elleve av dem ATC Refund.

– Med tanke på det store antallet refusjonstransaksjoner som blir gjennomført hver dag, er en rask og intuitiv løsning helt nødvendig for å kunne håndtere tilbakebetalinger på en effektiv måte. ATC Refund gir store produktivitetsfordeler, og vi er svært glade for at enda et ledende flyselskap begynner å bruke løsningen, sier Per Scherdin, Marketing & Portfolio Director, Amadeus Scandinavia.

ATC Refund er tilgjengelig via Amadeus Sell Connect, Amadeus Selling Platform og Amadeus Web Services.

Les mer om ATC Refund her.

%d bloggere liker dette: