Flyselskap

SAS-sjef: Konsolidering i bransjen – SAS kan bli en del av det i fremtiden

Konsolidering i bransjen

Europeisk luftfart har nylig vært gjenstand for flere konkurser og fusjoner. Konsernsjef i SAS Rickard Gustafson anslår at det kommer ytterligere konsolideringer. Han forventer at SAS skal bli en del av en større konstellasjon på et tidspunkt.

Det skriver den danske-avisen Jyllands-Posten Erhverv. (Bak betalingsmur).

I Storbritannia har Monarch Airlines gått konkurs. Air Berlin er ble satt under administrasjon 15. august, og en stor del av aktivaene er blitt overtatt av Lufthansa. I Sør-Europa er Alitalia truet med konkurs og baserer driften på subsidier fra den italienske regjeringen.

Ytterligere konsolidering i bransjen

– For øyeblikket ser vi en konsolidering fordi selskapene forsvinner fra markedet. I fremtiden vil vi se flere fusjoner og økt samarbeid, sier SAS administrerende direktør i Jyllands-Posten Erhverv.

Gustafson understreker at SAS ikke har den finansielle styrken til å være pådriver for denne typen konsolideringsvirksomhet, men han er åpen for at SAS i fremtiden blir en del av en større konstellasjon.

SAS har tidligere kunngjort at selskapet er klar til å delta i en fusjon når selskapet er mer stabilt over tid. Rickard Gustafson kan ikke svare på om SAS ‘nåværende posisjon er sterk nok selv om selskapet nylig har oppnådd det beste resultatet på over 20 år.

Før helgen kom det melding om at lavprisgiganten easyJet overtar en betydelig del av Air Berlins virksomhet.

Konsolidere

Konsolidere betyr å styrke, gjøre solid; forene, slå sammen.

I økonomi betyr det å konsolidere gjeld at kortsiktig gjeld omplasseres i fast låneform (med avdrag og definert løpetid).

I rettsvitenskapen brukes ordet om det å ajourføre lover og forskrifter.

%d bloggere liker dette: