Flyselskap

SAS inngår en femårig avtale Joint Vision med Avinor

joint vision torsdag 9 november Norge på salg Klimagrep Dette er ikke Torsdag 27 juli 2017 markant vekst 8 juni 2017 torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend

SAS skal de neste årene åpne en rekke interkontinentale ruter fra Oslo. Det kan bety direkte flygninger til Kina, Sør-Korea og en rekke byer i USA. Det melder nettutgaven av Aftenposten tirsdag formiddag.

Nyheten kommer etter at en intensjonsavtale mellom Avinor og SAS «Joint Vision» er blitt gjort kjent tirsdag formiddag. Partene skal ha drøftet planene «under radaren» siden i fjor.

«Joint Vision» frem til 2022

Avtalen trer i kraft fra 01-01-2018 og har en løpetid på fem år. Den innebærer at SAS skal bidra til at Avinor når målet om en årlig fire prosents trafikkøkning for de kommende fem årene. For å løse dette skal SAS stasjonere en rekke nye fly i det norske markedet. Flyene skal benyttes både i det norske innenlands markedet, men også Europa og oversjøiske destinasjoner blir nevnt.

I avtalen er ingen ruter navngitt, men ifølge Aftenposten, kan det være snakk om ruter til Los Angeles, Chicago, Houston, Minneapolis – og Toronto i Canada. I tillegg nevnes ruter til Kina og Sør-Korea i avtalen, og her ligger det an til en omfattende satsing.

Til gjengjeld skal Avinor sørge for kostnadsreduksjoner som gir lønnsomme ruter for flyselskapet.

– Denne avtalen er gjort med SAS, men hele vår vekstplan er basert på at også Norwegian og Widerøe er med i arbeidet for videre vekst i Oslo og resten av landet, sier Falk-Petersen til Aftenposten.

– Avtalen betyr at SAS øker trafikken i Norge langt mer enn opprinnelig planlagt, sier konsernsjefen i SAS, Rickard Gustafson. Han ønsker ikke kommentere hvilke ruter det blir snakk om.

Han sier likevel at de nye rutene vil rette seg både mot fritids- og forretningsmarkedet, og at selskapet håper å kunne øke passasjerantallet i Norge med tre millioner reisende de neste fem årene.

Avtalepartene i Joint Vision

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen – og Norge sammen med verden.

Avinor bidrar hvert år til en sikker og effektiv reise for omkring 50 millioner flypassasjerer. Om lag halvparten reiser til og fra Oslo lufthavn.

SAS er Nordens største børsnoterte fly- og reisekonsern og tilbyr flyreiser med utgangspunkt fra Nord-Europa. Scandinavian Airlines flyr internt i Skandinavia og til og fra destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia. SAS er medlem og en av grunnleggerne av verdens største flyallianse – Star Alliance – og kan sammen med 27 partnere tilby over 1300 reisemål i 192 land.

Kilde: Aftenposten – Foto: Pressefoto SAS

%d bloggere liker dette: