Flyselskap

Kinesisk flyselskap dropper ruten til Kastrup

ruten til Kastrup

SAS «mister» nok en konkurrent på ruten mellom Skandinavia og Peking. Det kinesiske flyselskapet Beijing Capital Airlines skrinlegger planene om ruten til Kastrup.

Det har lenge vært snakk om en rekke kinesiske flyselskaper, og rute planer til de nordiske hovedstedene. Et av selskapene, Beijing Capital Airlines planla å lansere en rute mellom Peking og København allerede i slutten av mars neste år (2018).

Planene er nå blitt skrinlagt. Det foreligger imidlertid planer om å åpne en rute mellom Peking og Helsinki, selv om første flyvning er flyttet til 22. juni 2018.

Beijing Capital Airlines fløy i 2015 en meget kort periode ruten til Kastrup fra både Peking og Hangzhou.

Hvem er Beijing Capital Airlines ?

Selskapet ble etablert tilbake i 1995 som Deer Jet Airlines. I 1998 begynte selskapet å tilby internasjonale ruter under Deer Jet-brandingen. I oktober 2007 mottok selskapet sin første Airbus A319 og begynte å returnere de tidligere brukte Boeing 737 flyene. Deer Jet begynte med charter-ruter i desember 2008 med en flåte bestående av A319s og business- jetfly. Flyselskapet ble autorisert av Kinas luftfartstilsyn til å drive ordinære ruteflyvninger i 2009.

Selskapet ble i april 2010 fisjonert til to selskaper, Beijing Capital Airlines lanserte sin første rute med hjemmebase på Beijing Capital International Airport. Deer Jet Airlines ble videreført for charter virksomheten. Capital Airlines flyr hovedsakelig innenriks i Kina (inkludert Hong Kong, Macao, Taiwan), med fokus på internasjonal flypassasjer- og frakt virksomhet.

%d bloggere liker dette: