Article

Hit reiser vi i 2018

Hit reiser vi

2018 ser ut til å bli et veldig bra reiseår, bestillingene har økt med 13 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Også i 2018 er Spania det mest populære ferielandet. Hellas, Italia og Frankrike øker mye mot i fjor og Tyrkia, som i flere år har rast nedover listene, ser ut til å få fornyet tillit. For sommeren er det Mallorca som topper listen, etterfulgt av Kreta og Split. Det viser en trendspaning foran reiseåret 2018 fra Ticket Feriereiser, Nordens største private reisebyråkjede.

Nyttårsrakettene har slukket og vi går inn i 2018 som ser ut til å bli et år med stor interesse for utenlandsreiser. Bestillingene øker både for sol- og bad reiser og kortere reiser til storbyer. I følge Tickets bookingstatistikk har bestillingene økt med 13 prosent i forhold til samme tid i fjor.

Det er de trygge klassikerne som gjelder også i 2018, noe som har sammenheng med økende uro i verden.

– Uroen i verden får oss heller ikke til å slutte å reise i 2018, men vi velger i større utstrekning reisemål som vi anser som trygge. Det er en fordel for land som Spania, Hellas og Kroatia, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Spania fortsetter å ligge på topp blant ferielandene også i 2018, mens Italia og Hellas ser ut til å øke kraftigst blant landene rundt Middelhavet, takket være en økning av bestillingene på henholdsvis 85 og 18 prosent.

Bestillingene til Tyrkia i 2018 øker etter flere år med nedgang. Fortrinnsvis skyldes dette etniske reiser til for eksempel Istanbul og Ankara, men også reiser til typiske turiststeder tar seg opp. Både Ving og TUI har økt kapasiteten til landet denne sommeren.

– Tyrkia er et prisgunstig alternativ, og Antalya klatrer på topplisten for reisemål i sommerferien. Så lenge det holder seg rolig i Tyrkia så forventer vi at flere vil velge landet som reisemål i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.

Flere reisetrender for 2018

  • Ønsket om langreiser holder seg også i 2018, og Japan, Vietnam og India øker mye.
  • Thailand er det nest mest bestilte ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt både sommer og vinter selv om bestillingene har gått noe ned mot i fjor.
  • USA opprettholder tredjeplassen til tross for en nedgang i bestillingene. Stor konkurranse mellom flyselskapene og pressede billettpriser klarer ikke å veie opp for den antatte «Trump-effekten» der Tickets SIFO undersøkelse viste at 14 prosent ikke ønsker å reise til USA så lenge Trump er president.
  • Tyrkia klatrer inn igjen på topplisten, fra 19. plass i fjor. Mye skyldes etniske reiser, dvs tyrkere som reiser på besøk til hjemlandet.
  • Amsterdam er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, men Barcelona og London følger på de neste plassene. Bestillingene til storbyer vokser med 21 prosent.
  • Sommerreisene har økt med 17 prosent mot samme periode i fjor. Stadig flere er tidlig ute med å sikre seg sol og varme til sommeren.
  • I sommer er det Mallorca som igjen troner på topp, etterfulgt av Kreta og Split. Alle har til dels store økninger mot i fjor.

Hit reiser vi -Toppliste over land vi reiser til i 2018. Tall i () viser fjorårets plassering

1.Spania (1)
2.Thailand (2)
3.USA (3)
4.Italia (6)
5.Hellas (5)
6.Storbritannia (4)
7.Frankrike (10)
8.Nederland (9)
9.Tyskland (7)
10.Tyrkia (19)

Hit reiser vi -Toppliste for sommerreiser (avreise 1.5. – 30.9.18)

1.Mallorca (1)
2.Kreta (3)
3.Split (4)
4.Alicante (6)
5.Barcelona (5)
6.Malaga (8)
7.Rhodos (7)
8.Antalya (28)
9.Roma (11)
10.Bangkok (2)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger gjort i til og med 27.12.2017, med avreiser i 2018.

%d bloggere liker dette: