Flyselskap

Ny leting etter savnet Malaysia Airlines MH370

Ny leting
Foto: Malaysia Airlines pressefoto.
Ny leting, Et amerikansk selskap har sendt et skip til Indiahavet i håp om å gjenoppta letingen etter savnede MH370 fra Malaysia Airlines.

Det skjer til tross for at selskapet Ocean Infinity ennå ikke har kontrakt på et leteoppdrag.

Det norske søkefartøyet Seabed Constructor forlot havnebyen Durban i Sør-Afrika tirsdag som ledd i en plan om å lete etter vrakrester sør i Indiahavet. Skipet er utstyrt med ubemannede ubåter som kan dykke ned til store dyp.

Selskapet uttaler at skipet har brukt en periode med godt vær til å bevege seg nærmere et mulig leteområde.

– Dette vil spare tid, skulle kontrakten komme på plass slik vi håper, heter det.

Ny leting

Ny leting – snart savnet i 4 år

Malaysias samferdselsminister Liow Tiong Lai har opplyst at myndighetene forhandler med Ocean Infinity og vil komme med en uttalelse om utfallet neste uke.

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars 2014 med 239 personer om bord. Kun enkelte vrakdeler fra flyet er funnet. Myndighetene i Malaysia, Kina og Australia stanset letingen etter flyet 17. januar i fjor. Den hadde da pågått i 1.046 dager.

Historien om MH370

Malaysia Airlines Flight 370, også kjent under codeshare-betegnelsen China Southern Airlines Flight 748, var en internasjonal passasjerflyvning fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina. Den 8. mars 2014 forsvant flyet som opererte på ruten. Flyet var en Boeing 777-200ER-maskin tilhørende Malaysia Airlines. Ombord var det 227 passasjerer fra 15 ulike nasjoner, de fleste av dem kinesere, og 12 besetningsmedlemmer om bord. Flyet hadde sin siste kontakt med flykontrollen i Malaysia under en time etter takeoff. Årsaken til at flyet plutselig forsvant fra radarskjermene er foreløpig ukjent og under etterforskning.

Flyet tok av fra Kuala Lumpur internasjonale lufthavn 8. mars 2014 klokken 00.41 malaysisk standardtid (UTC+08.00) på en flyvning til Kinas Beijing internasjonale lufthavn, som normalt tar rundt seks timer. Flyet skulle etter planen vært fremme i Beijing klokken 06.30 kinesisk standardtid (UTC+8).Subang lufttrafikkontrollsenter mistet radarkontakt med flyet rundt klokken 01.22 mens det var over Thailandbukten. Klokken 02.40 ble flyet meldt savnet.