Flyselskap

Widerøe legger ned ruten Bardufoss – Tromsø

julebilettene ruten Bardufoss

Widerøe har valgt å legge ned den korte ruten mellom Bardufoss og Tromsø  i Troms, skriver NTB.

Årsaken er at selskapet ikke har klart å mobilisere passasjerene i tilstrekkelig grad, forklarer Widerøes direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll, til Folkebladet. (Bak betalingsmur.)

ruten Bardufoss
Ruten mellom Bardufoss og Tromsø. GCMAP.com

Hun understreker samtidig at dette ikke har sammenheng med at konkurrenten FlyViking kunngjorde i romjulen at de innstiller sin drift fra 12. januar.

Ruten Bardufoss til Tromsø

– At vi skulle redusere Tromsø-ruten ble bestemt allerede i oktober i fjor, sier Brandvoll.

Følgende pressemelding sendte Widerøe ut medio mars 2017, da ruten åpnet.

Fra mandag 1. mai 2017 lanserer Widerøe ruter inn og ut av Bardufoss lufthavn. Nå blir det mulig å reise direkte til Bardufoss både fra Bodø og Tromsø. Rutene korresponderer godt med ruter inn til Nord-Norge samt videre inn mot Widerøe’s øvrige rutenett i landsdelen.

-Vi er veldig glade for å komme med denne nyheten nå. Vi har hatt tett dialog med næringsaktører, forsvaret og politiske aktører i området, og vi er veldig glade for å kunne imøtekomme en del av de ønsker og innspill som vi har mottatt. Rutene er satt opp slik at de korresponderer med videre forbindelser både til Oslo og Trondheim, i tillegg til internt i Nord-Norge, sier Widerøe’s Rutesjef Kortbane Jørgen Nergård.

Kjøretiden med bil mellom de to byene er i følge Google maps  1 time og 54 minutter. Naturvernforbundet i Troms var blant dem som gikk hardt ut mot opprettelsen.

%d bloggere liker dette: