Flyselskap

Wizz Air starter ny direkterute mellom Bergen og Wien

wizz air til bergen

Enda en god rutenyhet fra Bergen, 25. november starter direkteruten til Østerrikes hovedstad Wien. Wizz Air har base i Wien, og ruten gir Vestlendinger tilgang til enda flere nye destinasjoner med selskapet videre fra Wien.

Rutetidene passer bra for både weekend-tur og lengre reiser.

Flytiden til Wien er to og en halv time. Ruten vil gå fra Bergen lufthavn klokken 17.35 mandag, onsdag, fredag og søndag og retur fra Wien internasjonale lufthavn samme dager klokken 20.45.

Wien er kjent som en vakker kunst og kulturby, og er kjent for både øl, vin, pølser og apfelstrüdel. På vinterstid er det en ypperlig skidestinasjon, men også fotball, golf og hestesport har tradisjoner i Wien.

Flyselskapet har i dag direkteruter fra Flesland til Gdansk, Warszawa, Katowice, Kaunas, Szczecin, Riga og Budapest.

Billetter er i salg på www.wizzair.com

Dette er Wizz Air

Wizz Air, er et ungarsk lavprisflyselskap med hovedkontor på eiendommen til Budapest Liszt Ferenc International Airport i Budapest. Flyselskapet bruker vanligvis sekundære flyplasser som betjener mange byer i Europa og Midtøsten. Det har den største flyflåte av alle de ungarske flyselskapene.

Flyselskapet ble etablert i september 2003. Den ledende investoren er Indigo Partners, et privat amerikansk firma som spesialiserer seg på flytransportinvesteringer. Den første flyturen ble gjort fra Katowice den 19. mai 2004, 19 dager etter at Polen og Ungarn kom inn i EU. Flyselskapet transporterte 250.000 passasjerer i sine første tre og en halv måned, og nesten 1,4 millioner passasjerer i første driftsår. I 2007 fraktet Wizz Air 2,9 millioner passasjerer på sine polske ruter.

Flyselskapets administrerende direktør og styreleder er József Váradi, tidligere administrerende direktør i Malév Hungarian Airlines. Selskapet er registrert i Pest fylke (Ungarn) med tilhørende drifts datterselskaper i Polen, Ungarn og Bulgaria. Wizz Air Bulgaria ble etablert i september 2005 men grunn av operasjonelle grunner ble Wizz Air Bulgaria fusjonert med sin forelder Wizz Air Hungary i 2011. Alle flygninger opererer nå under Wizz Air Hungary.

I Norge har selskapet ruter fra Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Trondheim, Ålesund, Haugesund og Molde.