Flyselskap

Rekord-leveranse for Boeing i 2017

Rekord leveranse

Boeing leverte 763 kommersielle fly i året som gikk, noe som er én mer enn den tidligere rekorden fra toppåret 2015, skriver CNBC.

Selskapet melder at de mottok ordre på totalt nye 912 fly, noe som er det syvende beste i selskapets historie. De ny ordrene økte den samlede ordrereserven mot slutten av 2017 til 5.864 fly, det høyeste noensinne.

Selskapet hadde som mål å levere mellom 760 og 765 fly i kalenderåret 2017.

Rekord leveranse

De ferske tallene betyr at Boeing leverte flere fly enn den europeiske konkurrenten Airbus for sjette år på rad, ifølge selskapet.

Airbus har tidligere sagt at de leverte over 700 fly i 2017, også det ny rekord. 15. januar kommer fasiten i forbindelse med selskapets årsrapport.

Leveranser og bestillinger av Boeings narrow-body 737-jet –  er det mest populære flyet, og fortsatte å vokse. Den drivstoff effektive MAX-modellen, har kunder som American Airlines, Norwegian og Southwest Airlines. Boeing loggede nettopriser for 745 av sine 737-jetfly i fjor, opp 35 prosent fra 550 året før.

En av de største enkelt ordrene ble plassert av flyDubai, les historien om bestillingen av 175 fly her.

Om selskapet bak leveransen

The Boeing Company (som regel forkortet til Boeing) er en amerikansk fabrikant av fly og romfartsmateriell for sivile og militære formål. Selskapet har sitt hovedkvarter i Chicago i Illinois, mens det største produksjonsanlegget ligger i Seattle i Washington.

Boeings to hoveddivisjoner er Boeing Integrated Defense Systems, som er ansvarlig for forsvars- og romfartsprodukter, og Boeing Commercial Airplanes, som er ansvarlig for sivile luftfartøyer.

I løpet av 1990-tallet fikk Boeing merke at Airbus ble en gradvis sterkere og mer aggressiv konkurrent. For å møte denne konkurransen lanserte selskapet modellen 787 Dreamliner som skulle vært levert til de første kundene i mai 2008. Produksjonen ble imidlertid forsinket, og flyet ble så ventet satt i drift i slutten av 2009. Men også denne datoen ble overskredet på grunn av produksjonsproblemer og det første flyet ble levert til ANA i august 2011.

Boeing produserte totalt 763 fly i  2017.

%d bloggere liker dette: