Flyselskap

Lufthansa-gruppen er størst i europa

Lufthansa gruppen er

Lufthansa er nå Europas største flyselskap målt i antall passasjerer. Lufthansa-gruppen fraktet 130 millioner passasjerer i 2017.

Ryanair som hadde flere passasjerer enn Lufthansa-gruppen i 2016, blir dermed dyttet ned fra førsteplassen, det skriver Reuters.

Lufthansa gruppen er størst

I 2017 hadde Ryanair 129 millioner passasjerer.

Lufthansa-gruppen omfatter Swiss og Austrian Airlines har tjent på kollapsen til den tyske rivalen Air Berlin i slutten av 2017.

Samtidig har Ryanair meldt at det vil vokse saktere etter at selskapets piloter streiket i protest mot lønns- og arbeidsbetingelser i det irske lavprisselskapet.

Luftans gruppen

I desember 2017 ønsket flyselskapene i Lufthansa-konsernet ombord 9,3 millioner passasjerer. Dette viser en økning på 19,9% sammenlignet med året før. Tilgjengelige setekilometer var 14,2% høyere enn i fjor, samtidig økte salget med 15,9%. Seterbelastningsfaktoren forbedret tilsvarende, og økte 1,1 prosentpoeng i forhold til desember 2016 til 78,9%. I alt hilste flyselskapene i Lufthansa-konsernet seg rundt 130 millioner passasjerer ombord på flyet i 2017 og satt med dette nummeret en ny passasjertegn. Setebelastningsfaktoren på 1,1 millioner fly i fjor holdt seg på en rekordbane på 80,9 prosent.

Den valutajusterte avkastningsangivelsen fortsetter å utvikle seg positivt i desember.

Lastekapasiteten økte med 6,6% fra år til år, mens lastesalget økte med 5,8% i omsetningen tonnkilometer. Som følge av dette reduserte lastbelastningsfaktoren 0,5 prosentpoeng i desember. Samlet sett var lastekapasiteten 2017 3,3% høyere enn året før. Samtidig økte lastsalget i denne perioden med 7,4%, noe som resulterte i en belastningsfaktor på 2,7 høyere prosentpoeng enn i 2016.

%d bloggere liker dette: