Credit cards

Beste kredittkort 2018

beste kredittkort 2018

Forbrukerportalen Dinero.no gjør løpende tester av kredittkort for å tilby lesere en profesjonell og helhetlig vurdering av hvilket kredittkort som til enhver tid er det beste i ulike kategorier.

Skal vi tro Finansportalens oversikt, eksisterer det over 330 ulike kredittkort i Norge. Noen krever at du har brukskonto hos banken, medlemskap via organisasjoner eller annen kundetilknytning. Dinero.no tester landsdekkende, kunde- og programuavhengige kort i sin test av kredittkort, og velger ut fra dette hvilket kort som til enhver tid er best.

Kredittkortene testes på likt grunnlag, hvor parametere som rente og gebyrer, fordeler, brukeropplevelse og en generell helhetsvurdering avgjør hvilken score og dermed hvilket terningkast de ulike kortene får.

Hvert år gjør nettstedet en vurdering av hvilket kredittkort som er best i ulike kategorier. På den måten avgjøres beste kredittkort 2018, og nedenfor kan du lese hvilke kort som er best i kategoriene reise, drivstoff, rabatter, rente, mat- og dagligvarehandel og EuroBonus.

Bank Norwegians VISA kort har ingen uttaksgebyr

Beste kredittkort for reise 2018

Et av de særskilte kriteriene for å stikke av med førsteplass i kategorien reisekort, er at kredittkortet uten problem skal kunne brukes på samme måte som hjemme. Med Bank Norwegian Visa fungerer det faktisk bedre enn hjemme, siden kortet lar deg ta ut kontanter uten ekstra gebyr.

De aller fleste kredittkort krever enten renter fra uttaksdato eller et eget gebyr for kontantuttak i utlandet. Norwegiankortet og Storebrand kredittkort er de eneste kredittkortene Dinero.no kjenner til som ikke krever noe ekstra for dette

I tillegg gir Bank Norwegian Visa tilgang til billig egenandelsforsikring for leiebil, gratis reiseforsikring og mulighet til å tjene og fly gratis med Norwegians egne CashPoints. 1 % av alle kjøp med kortet blir til bonuspoeng, og 1 CashPoint er verdt én krone hos Norwegian.

Beste kredittkort med drivstoffrabatt

Mange bruker kredittkort for å få rabatter, og mange drar kortet for å få drivstoffrabatt. Det finnes flere kredittkort med gode drivstoffrabatter på markedet, og vinneren av beste drivstoffkort 2018 er derfor todelt. Hvor stor besparelse du kan få bestemmes nemlig delvis av hvor du fyller oftest.

Fyller du mest hos Esso gir kredittkortet 365Privat den høyeste rabatten. Fyller du litt overalt er derimot Santander Flexi Visa et sikkerstikk. Førstnevnte gir 3,65 % i cashback hos alle Esso-stasjoner, pluss 34 øre ekstra i rabatt per liter drivstoff du fyller hos Esso. Med en literpris på 14 kroner utgjør det hele 85 øre rabatt per liter. Hos alle andre stasjoner får du 2 % rabatt (28 øre per liter) på drivstoff med 365Privat.

Santander Flexi Visa har drivstoffrabatt som en av sine fem faste rabatter. Dette kortet er stasjonsuavhengig, altså får du 4 % rabatt på drivstoff hos alle bensinstasjoner. Det utgjør 56 øre rabatt per liter du fyller, og gjør Santander Flexi Visa til det mest fleksible drivstoffkortet.

Beste rabattkort 2018

Dinero.no har tidligere kåret kredittkort med flere små rabatter hos mange aktører som de beste rabattkortene. Det beste rabattkortet i 2018 er derimot DNB MasterCard, som med sitt rabattprogram Supertilbud kan gi store besparelser hos færre aktører.

Supertilbud gir nemlig rabatter hos et brukersted av gangen. Rabatten er ofte inntil 25 % hos kjente butikker og kjeder. Tidligere har 25 % rabatt hos blant annet Power, Skeidar og Kitchn vært gjengangere.

Skal du eksempelvis uansett kjøpe nye møbler til leiligheten eller investere i ny pc, gir Supertilbud deg muligheten til å spare store summer på disse innkjøpene.

Kredittkort med lavest rente 2018

Mange benytter seg av kredittkort som et kortsiktig lån framfor som et fordelskort. De fleste kredittkort lar deg bruke tilgjengelig kreditt i inntil 45 dager før renta løper. Betaler du ikke tilbake etter den rentefrie perioden, må du betale renter på det du har brukt.

På mange kredittkort er denne renta på godt over 20 %, men det finnes et par unntak som lar deg låne penger billigere dersom du virkelig har behov for det. Kredittkort som Credits Flex+ og Sbanken kredittkort er slike kort.

Disse kredittkortene har en årlig effektiv rente på henholdsvis 11,47 % og 17,55 %. Credits Flex+ er med andre ord det billigste kredittkortet i Norge dersom du ikke betaler tilbake ved forfall.

Kort med mat- og dagligvarerabatt

Kredittkortet ya Bank ga tidligere den beste dagligvarerabatten i Norge, men fra og med januar 2018 var ikke dette lenger et rabattalternativ. Derfor har yA Bank måttet vike for kredittkortet Ikano Visa, som gir 1 % rabatt hos alle mat- og dagligvarekjeder.

Også kort som Coop MasterCard og Trumf Visa gir gode dagligvarerabatter med cashback hos sine respektive butikker (Coop-kjeden for Coop MasterCard og NorgesGruppen-butikkene for Trumf Visa). Likevel, siden disse kortene ikke lar deg få tilsvarende god rabatt hos sine konkurrenter, er det Ikano Visa som trekker det lengste strået.

Bruker du dette kortet i kombinasjon med et vanlig Coop- eller Trumf-medlemskort, oppnår du desto mer i rabatt og cashback på dagligvarer.

Beste EuroBonus-kort 2018

Kredittkortene som gir deg mest EuroBonus-valuta for pengene har gjerne høy årsavgift eller krav om høy inntekt/formue. Dinero.no velger derfor å se på lavterskelkort som verken koster noe i årsavgift eller har for høye krav til inntekt.

Det er kanskje å banne i bonusjeger-kirka, men Shell MasterCard og Trumf Visa er to slike kort. Ingen koster noe i årsavgift, og begge kortene gir mulighet til å skaffe seg EuroBonus-poeng. Begge kortene er nemlig knyttet opp mot fordelsprogrammet Trumf, som med sin Trumf-bonus kan konverteres til EuroBonus-poeng.

Trumf Visa gir 2 % bonus hos NorgesGruppen-butikker og 0,5 % hos andre. Shell MasterCard gir 1 % bonus på alle kjøp.

Konvertert til EuroBonus-poeng, gir Trumf Visa 27,78 poeng per 100 kroner du bruker hos NorgesGruppen (ingen bonus hos konkurrenter av NorgesGruppen, kun 0,5 % bonus hos andre). Med Shell MasterCard tjener du 13,89 poeng per 100 kroner du bruker generelt med kortet. Shell MasterCard er derfor kanskje det mest fleksible av disse to, og det gir ytterligere opptjening dersom du fyller bensin og betaler med kortet hos Shell.

EuroBonus-poeng kan brukes til å fly gratis med SAS og Star Alliance.

Beste kredittkort 2018 – bruk kortet fornuftig

Når alt kommer til alt, viser kredittkort seg å være et fornuftig betalingsinstrument som kan gi store fordeler i form av rabatter, forsikringer, bonuser og lignende. Det er viktig å være obs på at rentene løper på det du bruker dersom du ikke betaler alt utestående ved forfall, altså når den rentefrie perioden er over. Skal du ha et kredittkort for fordelene det innebærer, er du ofte like langt dersom du må betale renter.

Dinero.no anbefaler derfor å ikke bruke mer enn det du vet du kan betale tilbake. Sørg for å ha oversikt over kredittkortbruken din, og legg gjerne fakturene til som eFaktura eller Avtalegiro i din nettbank. Slik sørger du for at kredittkortregningen blir betalt til tiden, og du slipper fordyrende renter.

%d bloggere liker dette: