Flyselskap

easyJet åpner Berlin-rute fra Oslo

Berlin rute

Fra og med fredag 3. august kan nordmenn reise til og fra Berlin med det velkjente lavprisselskapet easyJet. Ruten til Berlin Tegel blir operert på daglig basis og billettene er allerede lagt ut for salg. 

Avinor Oslo lufthavns trafikkutviklingsdirektør Jasper Spruit ønsker det britiske selskapet velkommen og tror enda bedre forbindelser mellom Norge og Tyskland er bra for både norsk næringsliv og for norsk turisme.

Berlin rute bra for norsk reiseliv og turisme

– easyJet er et velkjent europeisk selskap med mange millioner passasjerer årlig. At de ser på Norge som et så attraktivt marked at de ønsker å starte en direkterute hit ser vi som positivt for både norsk turisme og reiseliv og for norsk næringsliv, sier Spruit og utdyper.

– For nordmenn som ønsker å reise til Berlin betyr det et styrket totaltilbud og for Norge betyr det at vi har fått enda en direktelinje inn til landet vårt. Det vil både komme internasjonale turister som ønsker å se Oslo og Østlandsregionen og turister som skal med videreforbindelser til andre reisemål i Norge, sier han.

Fakta om Berlin rute og easyjet

I 2017 reiste ca. 350.000 passasjerer mellom Oslo lufthavn og flyplassene i Berlin.

easyJet fraktet i 2017 80 millioner passasjerer mellom 31 land med en flyflåte bestående av 279 forskjellige fly. Nå blir Oslo lufthavn siste tilskudd på listen over destinasjoner easyJet-passasjerer kan velge mellom.

– Vi er veldig glade for å legge Oslo lufthavn inn i vårt utvidede nordiske rutenettverk. Det inkluderer også ruter til Gøteborg, Helsinki, Stockholm og København, sier Thomas Haagensen, Managing Director easyJet Europe

Ruten mellom Oslo lufthavn og Berlin Tegel vil bli operert av en Airbus 320 maskin med 180 seter.

%d bloggere liker dette: