Flyselskap

SAS vil utsette den årlige generalforsamlingen

generalforsamlingen

Flyselskapet SAS vil utsette den årlige generalforsamlingen med mer enn én måned til 10. april fordi valgkomiteen trenger mer tid til å finne en kandidat som styreleder.
Oppgaven med å finne en ny styreleder har vist seg som «mer kompleks enn ventet», skriver selskapet i en børsmelding.
Egentlig skulle generalforsamlingen avholdes 5. mars i Stockholm.
SAS styreleder
Chairman of the Board – Fritz H Schur. Foto: SAS

Utsetter generalforsamlingen

Valgkomiteen er ifølge SAS i dialog med flere mulige kandidater. Et resultat av at selskapets 66 år gamle styreleder Fritz Schur nylig kunngjorde at han ikke tar gjenvalg etter ti år i jobben.
– Valgkomiteen er i en robust prosess for å finne den neste styrelederen i SAS. Vi er i dialog med et antall kandidater, men de trenger mer tid for å bekrefte at de er tilgjengelige til å ta på seg et så omfattende oppdrag som SAS, sier Carl Rosén som leder SAS valgkomité.

Hva er Generalforsamling

En generalforsamling er den øverste myndighet i en organisasjon eller aksjeselskap. Det innebærer som regel et møte hvor alle medlemmene i en organisasjon eller alle eierne i et aksjeselskap er kalt inn.

I mange frivillige organisasjoner kalles den øverste myndigheten årsmøte eller landsmøte.

Generalforsamlingen velger styre og eiernes representanter til bedriftsforsamlingen i et selskap.

I Norge kan en generalforsamling også bare bestå av én person hvor det bare er en eier i et aksjeselskap eller som i NSB eller NRK hvor henholdsvis samferdselsministeren og kulturministeren regnes som generalforsamling.

%d bloggere liker dette: