Article

Gran Canaria mest populær i vinterferien

vinterferien

Gran Canaria og Tenerife er de mest populære reisemålene i vinterferien. På tredjeplass finner vi London, etterfulgt av Bangkok. Det viser nye tall som reisebyrået Ticket har tatt frem i forbindelse med vinterferien.

Bestillingene til årets vinterferie har økt med 5 prosent sammenliknet med vinterferien i fjor. Det er sol og varme som er mest populært når vinteren er på sitt kaldeste, men det er storbyferier som øker mest. Mest populær er, som vanlig, Gran Canaria, mens London er den mest populære storbyen etterfulgt av Manchester. Sol og bad-reiser er på samme nivå som i 2017, mens storbyreiser øker med 9 prosent.

– Vi velger de tradisjonelle reisemålene i vinterferien og reiser helst vekk der det er solsikkert. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, sier Ellen Wolff Andresen, markedssjef i Ticket.

Tall som Ticket har tatt frem for vinterferien viser at selv om det er mange som velger charter så er det stadig flere som syr sammen reisen sin selv, enten alene eller i samarbeid med en selger.

– De fleste reisene i vinterferien ble booket for mange måneder siden, men for de som nå ser etter et avbrekk i utlandet i ferien er det fortsatt en del muligheter igjen. Reisene tar aldri slutt. Om man er fleksibel i forhold til reisemål og avreisested kan man fremdeles finne en reise, forteller Wolff Andresen.

Topp 10 – Reisemål*:

1. Gran Canaria (1)

2. Tenerife (4)

3. London (3)

4. Bangkok (2)

5. Alicante (8)

6. Manchester (23)

7. Munchen (16)

8. Paris (10)

9. Malaga (14)

10. Amsterdam (6)

 

*Bestillinger hos Ticket t.o.m. 5.2.18. Listene viser reiser i vinterferieukene 8-9. Tall i parentes viser fjorårets plasseringer.

%d bloggere liker dette: