Credit cards

Slutt med CashPoints-opptjening via Vipps

Slutt med CashPoints

Bank Norwegian melder at de vil avvikle muligheten for opptjening av CashPoints via Vipps-overføringer fra og med 9. februar. De melder samtidig at andre tjenester vil påvirkes.

Bank Norwegian sendte torsdag ut en e-post til sine brukere, og for de mest hardbarka flybonusjegerne kom denne med en dårlig nyhet. Man kan ikke lenger tjene Norwegians egne flybonuspoeng ved bruk av kredittkortet i betalings- og overføringstjenester som Vipps.

– Frem til nå har det vært mulig å tjene CashPoints på enkelte nye tjenester som i praksis er overføringer av penger, som for eksempel Vipps, heter det i e-posten banken i dag sendte ut.

Med kredittkortet Bank Norwegian Visa gjøres 1 % av de fleste kjøp om til CashPoints, som er flyselskapet Norwegians egne bonuspoeng. Har du poeng tilsvarende prisen på en flybillett, kan du i praksis bruke CashPoints til å kjøpe billetten.

Basert på en totalvurdering

Bank Norwegian selv har ikke kommunisert den eksplisitte muligheten til å tjene bonuspoeng ved å registrere kredittkortet sitt i Vipps. De mest ivrige bonussankerne har nok derimot visst av denne muligheten i en stund, og overført penger fram og tilbake rett og slett for å tjene bonuspoeng raskt, enkelt og gratis.

Overfor Dinero.no sier produktansvarlig i Bank Norwegian, Torstein Røed at denne avviklingen er basert på en totalvurdering.

– Da de nye betalingstjenestene kom, ønsket vi kunnskap om hvordan disse ble brukt. På det tidspunktet var det også små volumer. Etter hvert som volumet har økt har vi måtte ta stilling til om det skal være opptjening på denne type tjenester. Vi har konkludert med at det ikke bør være det.

Inntil nå har Vipps-brukere kunnet overføre 5000 kroner av gangen gebyrfritt. Med et Bank Norwegian-kredittkort registrert i appen, kunne man overføre 5000 kroner frem og tilbake til hverandre og tjene 50 CashPoints hver gang. I løpet av ti overføringer har man i prinsippet tjent nok til en London-billett – helt gratis.

– Vi har ikke opplevd tap eller misbruk av tjenesten, men det er klart at en liten gruppe kunder har benyttet muligheten til å sende penger frem og tilbake til hverandre etter at grensene for gebyrfri Vippsing ble fjernet. En slik bruk er verken vi eller Vipps tjent med, sier Røed til Dinero.no.

Også Payr mister bonusmulighetene

Gjennom appen Payr kan brukere betale regningene sine med kredittkort. På denne måten har brukere hatt mulighet til å tjene bonuspoeng også ved regningsbetaling. Når Bank Norwegian nå avvikler denne muligheten, er det ikke bare Vipps som blir rammet. Også Payrs kunder påvirkes.

Årsaken er at kortutstedere selv velger hvilke bransjekoder som skal gi bonusopptjening og ikke. Det Bank Norwegian nå har gjort er å skru av CashPoints-opptjeningen for MCC-koden tjenester som Vipps og Payr er registrert som.

– Payr deler MCC-kode 6012 med Vipps. Bank Norwegian har nå valgt å skru av bonusopptjeningen for denne koden – inntil videre. Dette er noe som endrer seg hele tiden, noen skrur det av og andre skrur det på, forklarer medgrunnlegger og CEO i Payr, Espen Einn, til Dinero.no.

– Det er ikke noe dramatikk i det for oss, mer en livssyklus, legger han til.

%d bloggere liker dette: