Flyselskap

Norwegian og spansk pilotforeningen inngår tariffavtale

tariffavtale Norwegian med passasjervekst

Norwegian og den spanske pilotforeningen SEPLA signerte i dag en toårig tariffavtale. Avtalen omfatter pilotene ved Norwegians åtte baser i Spania. Tidligere denne uken signerte Norwegian og selskapets piloter og kabinpersonale basert i Italia en ny tariffavtale.

– Denne tariffavtalen er viktig for Norwegian fordi den danner grunnlaget for et godt og konstruktivt forhold mellom medarbeidere og ledelsen, noe som er avgjørende for konsernets videre internasjonale vekst, sier HR-direktør i Norwegian Helga Bollmann Leknes.

– Vi er veldig godt fornøyd med at Norwegian anerkjenner pilotene som en verdifull og unik ressurs. Avtalen er en viktig milepæl og bidrar til at vi kan videreutvikle samarbeidet om vårt felles mål, sier Martin Stork, leder for SEPLA Norwegian

– Denne avtalen er viktig for å sikre forutsigbarhet og stabilitet i en tid med tøff konkurranse i luftarten. Avtalen sikrer gode lønns- og arbeidsbetingelser for våre spanske piloter og vil samtidig gi dem spennende karrieremuligheter framover, sier direktør Bjørn Erik Barman-Jenssen i Norwegian Air Resources.

 

Tariffavtale

Avtalen skal nå ut på uravstemning blant SEPLAs Norwegian-piloter.

Norwegian har også en tariffavtale med kabinpersonalet i Spania. Tidligere denne uken signerte Norwegian en treårig tariffavtale med piloter og kabinpersonale i Italia. Avtalen omfatter langdistansevirksomheten. Piloter og kabinpersonale som flyr ruter i Europa har allerede en tariffavtale.

Norwegian har baser i Alicante, Barcelona Gran Canaria, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca og Tenerife. Selskapet sysselsetter 2190 medarbeidere i Spania.

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,6 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9000 dedikerte medarbeidere.