Flyselskap

Finnair fortsetter vekstsatsningen

veie passasjerer Finnairs vekst vekstsatsningen

Til høsten forlenger Finnair sesongen på ruten mellom Helsinki og Chicago, og ruten mellom Helsinki og San Francisco. I tillegg åpner de en helt ny rute mellom Helsinki og Minsk. 

Ruten mellom Helsinki og Chicago, som tidligere gikk frem til 27. oktober, vil nå gå frem til 3. desember, med to ukentlige avganger. Ruten mellom Helsinki og San Francisco, som tidligere gikk frem til 27. september, vil nå gå helt frem til 5. desember. Takket være Finnairs gode flyforbindelser mellom Norge og Helsinki, åpner dette enda flere muligheter for nordmenn som vil reise til USA.

– Vi opplevde stor etterspørsel etter begge disse reisemålene i fjor sommer, og interessen er allerede økende for den kommende sesongen. Vi er derfor veldig glade for at vi nå kan øke tilbudet ytterligere, sier Robert Lönnblad, sjef i Finnair Skandinavia. Han legger også til at det kun var noen mindre endringer i trafikkprogrammet som skulle til for å få disse rutene realisert.

Finnair drifter flygningene til USA i samarbeid med den atlantiske alliansen som består av Finnair, American Airlines, British Airways og Iberia. Alliansen gir kundene muligheten til å velge mellom flere fly, og dermed få bedre forbindelser og bedre priser på transatlantiske ruter. For øyeblikket drifter disse fire selskapene over hundre daglige flyvninger mellom Europa og Nord-Amerika.

Vekstsatsningen – gi helt ny direkterute

I tillegg til å utvide tilbudet over Atlanteren, lanserer Finnair nå også en helt ny direkteflygning mellom Helsinki og Minsk, som begynner 9. juni 2018. Flygningen vil gå to ganger i uken, på torsdager og lørdager. Ruten flys med Embraer 190. Finnair samarbeider også med flyselskapet Belavia på denne ruten, i tillegg vil Finnair håndtere fire ukentlige flygninger med sine egne fly.

– Den nye direkteruten mellom Helsinki og Minsk passer godt inn i vårt stadig voksende nettverk, og vil passe veldig bra for reisende mellom Hviterussland og Nord-Amerika. I tillegg vil flygningene fra Minsk korrespondere med både vårt europeiske og asiatiske nettverk, sier Robert Lönnblad.