Flyselskap

EuroBonus forblir under vingene til SAS

forblir under vingene

SAS opprettet i fjor et nytt forretningsområde for innovasjon – «Strategic initiatives». Nordmannen og tidligere SAS-direktør Eivind Roald fikk først jobben med å ta over Eurobonus, men han sa opp stillingen og forlot selskapet i høst.

Roald uttalte til E24 at målet var å skille Eurobonus ut i eget selskap i løpet av 2018. Med påfølgende børsnotering av det nye selskapet. SAS-sjefen Rickard Gustafsson åpnet også for at eksterne investorer kunne komme inn på eiersiden.

Rickard Gustafson ville ikke gi en prognose for vekst takten i Eurobonus. I dag har enheten allerede en omsetning på 1 milliard SEK per år.

– På denne måten ønsker vi å vise hva Eurobonus er verdt, og på lang sikt, kan vi også hente inn eksterne investorer.

Overtar ansvaret for Strategic Initiatives – Göran Jansson – Foto: SAS

Forblir under vingene

I dag har pipen fått en annen lyd, og planene er endret.

– Vi utelukker ikke at selskapet kan bli skilt ut en gang i fremtiden. Men akkurat nå tror jeg vi har mest å vinne på å skape et eget miljø internt i SAS. En utskillelse vil berøre spørsmål om jus og skatt, og det er ikke et tema nå, sier Gustafson til Dagens Næringsliv.

Det er tidligere finansdirektør Göran Jansson som har tatt over lederansvarert for Stategic Initiatives.

Life-time medlemskap

I dag kan vi også bringe nyheten om at i løpet et par uker sender SAS ut de aller første Euro Bonus life-time medlemskap. Det er nettstedet flysmart24.no som først omtalte nyheten.

For å kvalifisere til Life-time gullkort krever omfattende reiseaktivitet med fly. Denne aktiviteten må ha pågått i sammenhengende 10 år før innehaveren vil kunne få tilbudet om å få beholde kortet på livstid.

%d bloggere liker dette: