Flyselskap

SAS skulle halvere it-kostnadene

skulle halvere

SAS-sjef Rickard Gustafson (53) skulle halvere it-kostnadene, men kostnadene har gått i helt motsatt retning.

Da Gustafson ble toppsjef for vel syv år siden, la han frem spareplanen «4Excellence» der målet var samlet kostnadskutt på over tre milliarder svenske kroner frem mot 2015, skriver DN.

En del av 2011-planen var at it-kostnadene på over 1,2 milliarder svenske kroner skulle halveres. Nå viser det seg at kostnadene imidlertid har økt med 600 millioner svenske kroner frem til i dag. Underveis har SAS fått kritikk for nye nettsider som ikke virket og nyvinninger i fordelsprogrammet Eurobonus er foreløpig lagt på is.

skulle halvere – doblet

– Vi hadde større ambisjoner for effektiviseringer enn vi lykkes med, men SAS hadde en gammel it-plattform, sier Gustafson til avisen.

Jobben med å gjøre over 70 år gamle SAS til et moderne selskap har ikke gått helt etter planen.

– I 2012 kjempet SAS for å overleve. Jeg skulle ønske vi hadde omstilt raskere, men det var begrenset med penger. Hadde vi ikke spart inn, ville regningen i dag vært enda større, sier SAS-sjefen til DN.

South By Southwest (SXSW)

  • Konferanse som finner sted i Austin, Texas. Ble grunnlagt av Roland Swenson, Nick Barbaro og Louis Black i 1987.
  • Årets konferanse varer fra 9. til 18. mars. Det er ventet at over 300.000 mennesker besøker konferansen og messene som avholdes parallelt.
  • Konferanseprogrammet ligger i skjæringspunktet mellom de digitale industriene («interactive»), film- og musikkbransjen.
  • Blant årets hovedtalere er Dell-gründer Michael Dell, Melinda Gates og politikeren Bernie Sanders.

%d bloggere liker dette: