Flyselskap

Emirates feirer 10 år med mobilbruk ombord

mobilbruk ombord

Det er 10 år siden Emirates tillot bruk av mobiltelefoner om bord sine fly.

I mars 2008 skapte flyselskapet, som er kjent for å være en innovatør innen sin bransje, historie når de ble det første flyselskapet i verden som tillot passasjerer å ringe og motta samtaler, samt sende sms fra egne mobiltelefoner under flyreisen.

Mobilbruk ombord til Casablanca

Den første mobilsamtalen fra fly ble gjort 20. mars 2008 på Emirates rute EK751 fra Dubai til Casablanca. Siden da er det registrert over 2,8 millioner samtaler ombord. 60 prosent av disse var fra passasjerer, mens over en million samtaler var innkommende anrop til passasjerer på reise om bord Emirates. Den lengste registrerte samtalen var på en tur fra Orlando til Dubai 5. februar 2018 og varte i 3 timer og 50 minutter. I løpet av de siste 10 årene har passasjerer også sendt og mottatt 87 millioner SMS.

Innovasjon og underholdning om bord

Emirates har vært i front når det gjelder oppkobling og underholdning om bord. Foruten å tillate bruk av mobiltelefoner om bord allerede i 2008, var Emirates også det første flyselskapet som installerte TV-skjermer i alle setene på samtlige fly i sin flåte i 1992. I dag har flyselskapet en av de mest omfattende og beste underholdningssystemene i lufta. Det prisvinnende underholdningssystemet Ice tilbyr over 3 500 kanaler med underholdning, inkludert over 700 filmer fra hele verden. Det er et bredt tilbud med stor variasjon som kun vil fortsette å vokse.

Emirates investerer fortsatt i bedre oppkobling og Live TV for sine passasjerer. Over 70 prosent av alle Emirates fly tilbyr nå Live TV og alle passasjerer, uansett kabin, får 20MB gratis Wi-Fi data. Nesten en million passasjerer kobler seg på nett mens de flyr hver måned.