Hotel

Scandic til kamp mot matsvinn

Twinings Best Breakfast kamp mot matsvinn

For å redusere matsvinn vil Scandic-hotellene i Norge nå ta betalt fra gjester som ikke spiser opp frokosten. Gjestene blir belastet for restematen ved utsjekk.

Scandic mener ordningen er helt nødvendig for å komme matsvinnet til livs. Frokostgjestene er nemlig de største synderne.

– Hver dag står våre kokker opp grytidlig for å lage Norges beste frokost til våre gjester. Mat laget med kjærlighet hører hjemme i magen og ikke i matavfallet. Vi har derfor besluttet å innføre dette som et strakstiltak, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Morten Malting.

Siden 2011 har Scandic Hotels jobbet målrettet for å redusere matsvinn. Bare i 2017 kuttet hotellkjeden matsvinnet med 9,2 prosent, tilsvarende 85 tonn, men fortsatt genererer hver gjest 123 gram matsvinn. Gjennom initiativet Kutt Matsvinn 2020 har Scandic forpliktet seg til 20 prosent reduksjon innen de neste to årene.

Ifølge Malting har de gjentatte ganger forsøkt å få bukt med matsvinn, med mindre tallerkener og ved blant annet å oppfordre gjestene til å forsyne seg flere ganger. Scandic skulle gjerne vært foruten å ta seg ekstra betalt, men hensynet til miljøet må komme først.

kamp mot matsvinn -i hele kjeden

– De fleste er klar over at Scandic serverer Norges beste frokost. Vår egen suksess med fristende og bugnende frokostbuffeter har tydeligvis ført til at magen rett og slett blir mett før øyet, forklarer Malting.

Kommunikasjonssjef Anne Marie Schrøder i Matvett mener Scandic nå tar et helt nødvendig grep.

– Jeg vil berømme Scandic for at de våger å gå foran i bransjen og ta et så tydelig standpunkt for å få gjestene til å spise opp maten sin. Nordmenn kaster hvert år 217 000 tonn mat. Skal vi redusere matsvinnet holder det ikke bare med gulrot, man må også bruke pisk, og jeg er helt sikker på at mange vil følge Scandic sitt eksempel i tiden fremover.

Pris per tallerken med matavfall vil ligge på 105 kroner. Det er tre ganger så mye som det koster å kjøpe restemat gjennom appen Too Good To Go, hvor alle norske Scandic-hoteller er tilknyttet. Det skal nemlig svi på pungen å kaste mat, men gjestene vil imidlertid få tilbud om å få med seg restene hjem. Scandic Friends-medlemmer kan velge å bli belastet for matsvinn i bonuspoeng.

Ordningen trer umiddelbart i kraft ved alle Scandic sine norske hoteller.

%d bloggere liker dette: