Flyselskap

Widerøe har mottatt sin første Embraer E190-E2

E190-E2
Widerøe mottok som lanseringskunde sin første Embraer E190-E2, denne uken. Leveransen fant sted på Embraer fabrikken utenfor São Paulo i Brasil.

Flyet utrustes med 4 seter i bredden, 2 på hver side av midtgangen. Dette er også sete konfigurasjonen i dagens Dash-8 modeller. Kabinen er omtrent 25 cm bredere enn Dash-8. Total har Widerøe lykkes å få plass til 116 seter ombord i flyet.

Flyet skal settes i rutetrafikk mellom Bergen og Tromsø fra 24. april. Hjemveien for det «lille-grønne» jet-flyet blir lang.

Lang reise hjem for Widerøes Embraer E190-E2. Illustrasjon: GCMAP.com

Om Widerøe

Nordens største regionale flyselskap, etablert i Oslo i 1934, nå med hovedkontor i Bodø. Selskapet har i dag cirka 3000 ansatte og 41 fly av typen Bombardier Dash-8 med 39 til 78 seter. Selskapet flyr til 46 destinasjoner i Norge og utlandet. Selskapet eies av transportselskapene Torghatten ASA og Fjord1 ASA.

E190-E2

Om Embraer E190-E2

E190-E2 er brasilianske Embraers nyeste modell. Onsdag er Widerøe det første selskapet i verden som får flyet overlevert. Dette er også Widerøes aller første jetfly og det suverent største de noen gang har hatt.

Embraer er en Brasiliansk flyprodusent som har produsert E-Jet siden 2004. Embraer utvikler nå arvtageren til E-jet familien, E2. Denne kommer med moderne motor- og materialteknologi som muliggjør betydelig lavere drivstofforbruk og mer kosteffektivt vedlikehold enn sin forgjenger.

På hver vinge sitter en Pratt & Whitney 1900G jetmotor med en diameter på 185 cm.

Foto: Embraer

 

%d bloggere liker dette: