Flyselskap

Stygg valuta smell for SAS

valuta smell

Dollaren har styrket seg mer enn ti prosent mot den svenske kronen. Det vil påvirke SAS kostnadsbase negativt, melder SAS i fredagens trafikkrapport.

Det beregnes en valutarelatert påvirkning på resultatet i andre kvartal på mer enn 200 millioner svenske kroner.

I valutajusterte termer steg yielden med fem prosent i april, pask med én prosent. På samme tid fortsetter selskapet implementeringen av sitt effektiviseringsprogram.

«Som tidligere kommunisert er dette ventet i å resultere i samlede restruktureringskostnader på én milliard svenske kroner. Av dette kommer omtrent 200 millioner i andre kvartal», opplyser selskapet.

Valuta smell – men gode trafikktall

Flyselskapet SAS melder fredag formiddag at selskapet fraktet 2,522 millioner passasjerer i ordinær trafikk i april, hvilket er en økning på 5,6 prosent.

Andelen seter med passasjerer, den såkalte fyllingsgraden, falt imidlertid med 3,0 prosentpoeng til 72,7 prosent i perioden.

Yielden (inntekten per passasjerkilometer) økte med syv prosent i nominelle termer til 0,91 svenske kroner. Inntekten per tilgjengelige setekilometer (pask) økte med to prosent til 0,66 kroner.

«Grunnet endret tidspunkt for påsken sammenlignet med i fjor, justerte SAS sitt nettverk og økte kapasiteten på forretningsorienterte ruter i april. Dette resulterte i høyere trafikkvolum, spesielt på kortere ruter i Skandinavia, og hadde en positiv effekt på yield og pask», skriver selskapet i trafikkoppdateringen.

Kilde: E24.no

%d bloggere liker dette: