Article Flyselskap

Oslo – Tel Aviv direkte med Norwegian

Tel Aviv

Norwegian fortsetter å utvide rutetilbudet til og fra Norge med lanseringen av en ny direkterute mellom Oslo og Tel Aviv i Israel. Selskapet øker samtidig antall avganger på godt etablerte ruter.

Fra høsten kan reiselystne nordmenn reise direkte fra Oslo til Tel Aviv i Israel. Tel Aviv er en moderne by med fine strender og et yrende natteliv. Tel Aviv er også et godt utgangspunkt for de som ønsker å oppleve mer av Israels dramatiske natur, historiske severdigheter og helligdommer.

– Med en ny direkterute mellom Oslo og Tel Aviv, samt flere avganger på en rekke eksisterende ruter til og fra Oslo, ser vi frem til å ønske enda flere reisende velkommen om bord våre nye, komfortable og mer miljøvennlige fly, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

I tillegg til den nye ruten øker Norwegian antall avganger i vinterprogrammet mellom Oslo og en rekke destinasjoner: Palma, Stockholm, København, Edinburgh, Gdansk, Hamburg, München, Paris, Riga, Tallin, Wien, Malaga, Alicante, Antalya, Beograd, Madeira, Pristina, Gran Canaria og Tenerife. Det blir også flere avganger på det norske innenriksnettet, mellom Oslo og Stavanger, Tromsø, Bodø og Kristiansand.

Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Oslo og Tel Aviv (TLV), med oppstart 31. oktober. Norwegian er det eneste selskapet som flyr direkte mellom de to byene.

Om byen

Tel Aviv er den nest mest folkerike byen i Israel med en befolkning på 405 500 og har et landareal på 52 km². Byen ligger ved Israels kystlinje mot Middelhavet, sentralt og vest i landet. Det er den største og mest folkerike byen i Tel Avivs storbyområde, hvor det til sammen bor 3 325 700 mennesker. Byen er styrt av kommunen Tel Aviv-Yafo, ledet av Ron Huldai. Da FN og mange nasjoner ikke anerkjenner Jerusalem, Israels hellige by, som hovedstad, har de fleste utenlandske ambassader tilhold i Tel Aviv.

Byen ble grunnlagt i 1909 av det jødiske samfunnet i Jaffa (hebraisk: יָפוֹ‎‎, Yafo) i utkanten av den gamle havnebyen. Tel Avivs vekst overgikk snart Jaffa som hadde et arabisk flertall på den tiden. Tel Aviv og Jaffa ble slått sammen til en kommune i 1950, to år etter etableringen av staten Israel. Tel Avivs «hvite by», utpekt som et del av UNESCOs steder for verdensarven i 2003, utgjør verdens største konsentrasjon av Bauhaus-bygninger.

Kjent som «byen som aldri sover», er byen den femte mest besøkte byen i Midtøsten og i Afrika med 3,8 millioner utenlandske gjester årlig. Den er kjent for sin 24-timers kultur, kosmopolitisk livsstil, strender, barer, restauranter, kafeer, parker, butikker og kjøpesentre, og landemerker i nabolaget som Gamle Jaffa og Neve Tzedek.