Flyselskap

Nå får du to måltider ombord hos Emirates

ombord hos

 

Emirates utvider med et ekstra måltid på den daglige avgangen mellom Oslo og Dubai. I tillegg til en tre-retters middag tilbys nå passasjerene også et brødmåltid før landing.

Flyselskapet opplevde en 12 prosents økning i antall reisende på Economy Class fra Oslo Lufthavn i første kvartal i 2018. Norgessjef i Emirates, Terje Grue, tror passasjerene vil sette pris på det ekstra måltidet før landing.

–  Flytiden til Dubai, som er knutepunktet i Emirates’ nettverk, overskrider sjelden seks timer. Passasjerene våre får et tre-retters måltid når vi har nådd marsjhøyde, men siden vi alltid ønsker å forbedre oss og imøtekomme passasjerenes ønsker, lanserer vi nå et ekstra måltid før landing. Det sikrer at passasjerene våre er klare til å oppleve Dubai ved landing, eller reise videre til en av våre andre destinasjoner, sier han.

ombord hos

Tre-retters meny til alle reisende


Emirates Economy Class består hovedmåltidet av en tre-retters meny, der passasjerene kan velge mellom to ulike kjøttretter til hovedretten. Som et alternativ, tilbyr Emirates 18 ulike menyer for passasjerer med ulike preferanser eller allergier. Spesialmat kan bestilles på Emirates.com opptil 24 timer før avreise. Alle menyer endres hver annen måned.

– I Emirates er maten en viktig del av reiseopplevelsen, og vi serverer derfor tre-retters menyer i alle våre klasser – inkludert i billettprisen. Vi serverer også et bredt utvalg av mineralvann, vin, brennevin, og juicer gjennom hele flyvingen, forklarer Grue.

I april ble brennevinsortimentet om bord utvidet med 30 nye sorter, blant annet forskjellige typer Hennessy cognac, Dewar’s White Label Scotch whisky, Beefeater gin, Russian Standard Original vodka, Jack Daniel’s Tennessee whiskey og Bacardi Carta Blanca rom – sistnevnte er verdens mest prisvinnende rom.  Jack Daniel’s whiskey er for øvrig det mest populære brennevinet i Economy Class.

Også cocktail-menyen fikk nye tilskudd i april, og Negroni, Old Fashioned og den populære sommerdrinken Aperol Spritz slutter seg nå til klassikere som Mojito, Bloody Mary og Kir Royal.

Emirates’ Economy Class har vunnet flere priser for mat, komfort og underholdningstilbudet om bord.

Pledd av resirkulert plast


Alle som reiser på Emirates Economy Class finner pute og pledd i setet før avgang. Pleddet er laget av 28 plastflasker, spunnet til tynn tråd og vevd til et teppe. Dette er et av flyselskapets mange tiltak for å redusere unødig avfall.

– Vi jobber kontinuerlig med å redusere egne utslipp og bidrag, og innen 2019 vil dette initiativet ha bidratt til å redde 88 millioner plastflasker fra å havne på en av verdens søppelfyllinger. Vekten av plastflaskene tilsvarer 44 A380-fly, forteller Grue.

My Emirates Pass

Tre dager i Dubai


For nordmenn som skal videre fra Dubai, anbefaler norgessjefen å ta et lite stopp i den imponerende byen før de reiser videre. Med Emirates Stop Over kan reisende velge å bli i Dubai i opptil tre dager, før de flyr videre til endelig destinasjon.

– Om du legger inn oppholdet i Dubai i billetten din, kan du fly videre etter tre dager, sier Grue.

Reisende som ønsker å benytte seg av Stop Over-tilbudet, kan kontakte sitt lokale Emirates-kontor for assistanse.

Mellom 1. juni og 31. august blir ombordstigningskortet til Emirates’ passasjerer omgjort til My Emirates Pass, og gir eksklusive tilbud og rabatter på 250 utvalgte restauranter, butikker, spa og opplevelser i Dubai og Emiratene. Blant tilbudene finner du 2 for 1 på mat og drikke, og 20 prosent avslag på turer og safarier. Se alle tilbudene her.

Fakta:

Emirates Economy Class kjennetegnes blant annet av:

  • Underholdningssystemet ice, med opptil 3500 kanaler med underholdning, spill og musikk. På Emirates.com kan du allerede før du reiser finne ut hvilke nye kinofilmer som vises på din flyvning. Filmene er tekstet, og systemet har egne innstillinger for svaksynte. Øretelefoner deles ut til barn og voksne
  • USB-inngang i hvert sete, og strømuttak i det midterste setet på hver rad
  • Egne leker og meny for barna, uansett alder
  • Du kan bruke din egen telefon til å ringe eller sende tekstmeldinger om bord
  • Gratis 20MB Wifi til alle passasjerer
  • Øreklaffer du kan brette ut for god støtte til nakke og hode dersom du ønsker å ta en liten lur i løpet av flyvningen
  • Setet glir lett fremover når det justeres, noe som gir en komfortabel sittestilling uten å være sjenerende, eller innskrenke benplassen til passasjeren bak