Flyselskap

Norwegian gjenåpner Oslo – Dubai

My Emirates Pass Norwegian gjenåpner

Norwegian gjenåpner til høsten ruten mellom Oslo og Dubai. Fra 28. oktober vil selskapet tilby fem ukentlige flyginger til den største byen i De forente arabiske emirater.

– Det er gledelig å kunne gjenåpne ruten fra Oslo til Dubai. Vi har opplevd stor interesse fra reisende som har ønsket seg Dubai tilbake på rutekartet. Denne storbyen er et populært reisemål for de som ønsker sol, varme og shopping, og passer både for vennegjenger, par og barnefamilier, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

Norwegian gjenåpner

Selskapets splitter nye og mer miljøvennlige Boeing 737 MAX 8 skal betjene ruten fra Oslo til Dubai.

 

Om Dubai

Dubai ligger ved Persiabukta, og ble etablert i middelalderen først i bydelen Jumeirah, deretter som Shindagah – et sted for perledykking og handel rundt munningen av Dubai Creek, en 10 km lang, periodisk elv.

Den venetianske handelsreisende Gasparo Balbi beskrev i 1580 byen Dibei, med perlefiskere og handel. Det lille tettstedet var dominert av to klaner – Bani Yas-klanen som hadde utvandret fra Liwa-oasen i sør og grunnlagt kystbyen Abu Dhabi, og Qawasim-klanen som regjerte Oman og nordlige områder. Sistnevnte var en mektig herskerfamilie som grunnla handelskolonier hele veien ned til Pemba og Zanzibar på østkysten av Afrika, og som med pirat- og krigsøvelser lå i konflikt med britene da de for alvor underla seg Afrika-kysten fra tidlig på 1800-tallet.

Om selskapet

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere.