Flyselskap

Norwegian åpner langdistansebase i København

langdistansebase Norwegian frykter direkterute til Singapore strandet i California

 

Norwegian åpner selskapets første skandinaviske langdistansebase i København fra oktober hvor rundt 80 piloter skal være basert. Basen åpner i forbindelse med oppstarten av vintersesongen og vil betjene Norwegians skandinaviske langdistanseruter. 

Norwegian oppretter dermed 80 pilotstillinger i København. Selskapet har også langdistansebaser i Amsterdam, Paris, Barcelona, Roma, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale og Bangkok.

– Vår langdistanseoperasjon i Skandinavia har nå vokst betydelig slik at det er naturlig for oss å etablere en base for piloter i København. Københavnbasen vil bidra til å forenkle og styrke virksomheten vår og skape lokale arbeidsplasser, sier Helga Bollmann Leknes, HR-direktør i Norwegian.

Den eksisterende basen i København har per i dag over 500 medarbeidere hvorav 200 er piloter som primært flyr på selskapets ruter i Europa.

Langdistansebase – enighet med FPU

Etableringen av basen i Danmark har blitt gjort i samråd med den danske fagforeningen Flyvebranchens Personale Union FPU og partene har kommet til enighet:

–Vi har inngått en avtale med FPU og jeg vil gjerne takke dem for den konstruktive dialogen vi har hatt. Jeg ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med dem, fortsetter Bollman Leknes.

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere. 

%d bloggere liker dette: