Flyselskap

Qatar Airways setter Gøteborg på rutekartet

rutekartet

Qatar Airways har kunngjort at selskapet setter Gøteborg på rutekartet fra 12. desember. Det blir flyselskapets andre svenske gateway etter Stockholm.

Det blir fem ukentlige ruter til Gøteborg.  Ruten vil bli fløyet med en Boeing 787-8-fly, i en konfigurasjon med 22 plasser i Business Class og 232 seter i Economy Class.

 

«Det er med glede at vi kunngjør lanseringen av direkte tjenester til Gøteborg, vår andre gateway til Sverige. Göteborg er en sjarmerende by med mye å tilby både forretningsreisende og fritidsreisende. Denne nye direkte ruten demonstrerer vårt engasjement for å utvide vår tilstedeværelse i Norden, et svært viktig marked for oss, og for å forbinde disse destinasjonene på vårt globale nettverk. Vi gleder oss til å introdusere reisende fra hele verden til denne vakre byen. »

Mr. Akbar Al Baker,  CEO, Qatar Airways.

 

Jonas Abrahamsson, administrerende direktør i Swedavia, sa: «Sverige er den største økonomien i Skandinavia, og for øyeblikket er den også den sterkeste i Europa. Nye direkte ruter er en viktig medvirkende faktor, da de forbedrer forbindelsen til markeder som er avgjørende for det svenske næringslivet og tiltrekker seg kapital og kunnskap til regionen. Denne direkte ruten er et resultat av vellykket samarbeid der vi sammen med regionen har vist Qatar Airways potensialet i det vestlige svenske markedet. Derfor er det med stor glede at Swedavia og Vest-Sverige i fellesskap ønsker velkommen dette store Midtøsten-flyselskapet til Gøteborg Landvetter Airport. »

Gøteborg på rutekartet

Göteborg er Sveriges nest største by. Den ligger på vestkysten, ved munningen av Göta älv. Tettstedet Göteborg hadde 649 832 innbyggere i 2010, mens byregionen Stor-Göteborg hadde 982 360 innbyggere i 2015. Göteborg ble anlagt på initiativ av Gustav II Adolf og fikk bystatus i 1621. Göteborg er Nordens femte største by etter Stockholm, København, Helsingfors og Oslo. Göteborgs sammenhengende bybebyggelse ligger primært i Göteborg kommune, men har også vokst inn i nabokommunene Mölndal og Partille.

Industrikonsernene Volvo og SKF har hovedkontor i Göteborg. Byen har samlet en rekke turistattraksjoner i bykjernen. Som perler på en snor nedover Skånegatan ligger fotballarenaen Ullevi, hockeyhallen Scandinavium, skyskraperne Gothia Towers, vitenskapsmuseet Universeum og Liseberg, som er Nordens mest besøkte fornøyelsespark.

femte daglige flight

Qatar Airways i Sverige

Qatar Airways lanserte ruten til Stockholms Arlanda flyplass allerede i 2007. Ruten mellom Stockholm og Doha flys 14 ganger i uken, og betjenes av en Dreamliner 787 med 22 seter i Business Class og 232 seter i Economy Class.

Qatar Airways betjener for tiden de nordiske hovedstaden Oslo, Norge; København, Danmark; Stockholm, Sverige og Helsingfors, Finland, til og fra Doha Hamad International Airport (HIA). Ved siden av Helsingfors nåværende Boeing 787-tjeneste serveres også byene Stockholm, København og Oslo med en flåte av Dreamliner-fly.

%d bloggere liker dette: