Flyselskap

Ryanair fjerner gratis håndbagasje

Ryanair kansellerer Ryanair fjerner

Fra 1. november må du betale for å ta med deg en stor håndbagasje på Ryanair-flyginger.

Ryanair innfører avgift for alle som vil ta med seg en stor håndbagasje-koffert på opp til ti kilo med på flyet.

Fram til nå kunne alle passasjerer ta med seg en håndbagasje på ti kilo og maks 55 cm x 40 cm x 20 cm uten å betale.

Ryanair endret reglene senest i januar, slik at bare passasjerer som hadde kjøpt såkalt «Prioritert ombordstigning» fikk ta med håndbagasjen om bord i kabinen. Hvis du ikke hadde det, kunne du imidlertid få håndbagasjen plassert gratis i lasterommet.

Grafisk fremstilling av bagasjeregler hos Ryanair

Det er denne gratis muligheten Ryanair nå fjerner. Fra 1. november må kunder som ikke har kjøpt såkalt «Prioritert ombordstigning» betale mellom åtte og ti euro, altså mellom 78 og 97 kroner, for å ta den med i lasterommet.

Det er dermed kun lov å ta med seg en mindre bagasje på maksimum 35 cm x 20 cm x 20 cm. Og denne skal du kunne plassere under setet på et Ryanair-fly.

Ryanair blir det eneste store flyselskapet i Europa som tar betalt for denne håndbagasjen. Andre flyselskap, inkludert lavprisselskaper som Norwegian, Wizzair og EasyJet, lar passasjerene ta med seg en stor og en liten håndbagasje med på flyet.

Ryanair fjerner igjen…..

Ryanair gjorde så sent som 15. januar endringer i bagasjereglene sine, slik at folk måtte betale for å ta med den store håndbagasjen om bord på flyet.

Målet med regelendringen var ifølge selskapet færre forsinkelser og å øke hastigheten på ombordstigningen.

Men bagasjen skaper tydeligvis fortsatt forsinkelser, etter som flyselskapet begrunner også den siste endringen med at de vil ha færre forsinkelser.

– De nye reglene vil gjøre ombordstigningen gratis og kutte forsinkelser. 60 prosent av kundene vil være upåvirket av disse endringene. Vi venter at de øvrige 40 prosentene vil kjøpe enten Prioritert ombordstigning eller en bagasje på ti kilo eller velge å reise med kun en liten bagasje, slik mange allerede gjør, sier Kenny Jacobs i Ryanair i en pressemelding.

Foto: Ryanair

%d bloggere liker dette: