Flyselskap

Kinesisk flyselskap åpner Oslo-rute i oktober

hainan airlines Kinesisk flyselskap

Kinesiske Hainan Airlines er blitt tildelt slott-tider (landings rettigheter red. anmerkning) ved Avinor Oslo lufthavn. Planen er å starte rute til Peking i løpet av oktober.

Avinor Oslo lufthavn har nå kommet ett skritt nærmere å få sin første direkterute til Kina. Det er nettstedet hangar.no som først omtalte saken.

Allerede i desember 2017 bragte vi her nyheten om at det kinesiske flyselskapet hadde søkt det kinesiske luftfartstilsynet om å få starte opp to direkteruter til Oslo lufthavn neste år (2018).

Twitter-melding @Airlineroute

 

Ifølge nettstedet hangar.no vil Hainan Airlines fra 28 år oktober til 30 mars neste år flyr daglig mellom Beijing til Oslo med flynummer HU0769 / HU0770. Ankomsttid i Oslo flyplass er satt til formiddagen klokken 11:30-

 

Om Hainan Airlines

Hainan Airlines er et flyselskap med hovedkvarter i Haikou i øyprovinsen Hainan i Folkerepublikken Kina. Det er det største privateide flyselskap i landet, og det fjerde største i det hele tatt i Kina målt etter flyflåtens størrelse. Det betjener ruteflydestinasjoner både innenlands og utenlands, og har også en stor chartertjeneste.

Hovedbasen er Haikou Meilan internasjonale lufthavn, men rutenettet har også knutepunkter på Beijing hovedstadslufthavn, Xi’an Xianyang internasjonale lufthavn, Taiyuan Wusu lufthavn og Ürümqi Diwopu internasjonale lufthavn.

Setter inn Airbus A330 til Oslo

Det er mest sannsynelig at Hainan Airlines setter inn en Airbus A330-300 på ruten. I følge seatguru.com er Hainan Airlines sine fly konfigurert med 32 seter i Business class og 260 seter på økonomiklasse.

I fjor meldte totalt seks kinesiske selskaper interesse for å åpne nye ruter til Norden, men noen av de planlagte rutene er allerede skrinlagt.