Flyselskap

Bærekraft på høyt nivå hos KLM

Bærekraft

I KLMs årlige bærekraftundersøkelse fremgår det at flypassasjerer i Norden er klimabevisste.

Dessverre er det få reisende som kjenner til hvordan flyselskaper faktisk jobber i sin kamp for bærekraftighet eller hvordan man i det hele tatt booker «grønne flybilletter».

For KLM, som for tolvte året på rad rangeres som verdens mest bærekraftige flyselskap i følge Dow Jones Sustainability Index, har dette temaet lenge vært i fokus. Flyselskapet var blant annet først i verden med å fly kommersielle reiser på biodrivstoff.

Ut ifra seks hovedtemaer går KLM bak kulissene i sitt arbeid med bærekraft og forteller om hvordan selskapet gjennom hele verdikjeden, fra kabinmaten til drivstofforbruket, tenker klimavennlig. Kampanjen foregår i Danmark, Finland, Norge og Sverige fra 31. august til 23. september.

Bærekraft som tema:

  1. Biodrivstoff
  2. Mat ombord
  3. Business-reiseren
  4. Klimakvoter
  5. Vektreduksjon
  6. Fremtidens fly

Om KLM Royal Dutch Airlines

KLM Royal Dutch Airlines ble grunnlagt i 1919, og har vært en del av konsernet Air France-KLM siden sammenslåingen i 2004. De to flyselskapene har beholdt sin identitet og fokuserer på tre kjernevirksomheter: passasjertransport, frakt og vedlikehold av fly. Vi tilbyr våre kunder et nettverk av 328 destinasjoner i 118 land. Siden sammenslåingen har inntektene i KLM nesten blitt fordoblet og antallet destinasjoner har økt. I 2017 fløy vi 98,7 millioner passasjerer.

CSR er en avgjørende del av KLMs forretningsstrategi. KLM var det første flyselskapet som føy med biodrivstoff under en kommersiell flyvning, og vi har som mål å minske karbonutslippet per passasjer med 20 % frem til 2020, jamført med nivået i 2011. Air France og KLM er rangert som verdens mest bærekraftige flyselskap i 12 år på rad av Dow Jones Sustainability index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak.