Hotel

Nordic Choice Hotels feirer ti års samarbeid med UNICEF

ti års samarbeid

 

17. september reiser et team med medarbeidere fra Nordic Choice Hotels til Kambodsja. De skal besøke UNICEFs lokale sentre for barn utsatt for menneskehandel. Feltbesøket er en del av samarbeidsprosjektet Sweet Dreams, som bidrar til at barn utsatt for menneskehandel får en trygg natts søvn.

Årets delegasjon skal blant annet besøke flere sentre hvor barn utsatt for menneskehandel til nabolandene, får beskyttelse og hjelp. Målet er at de utsatte barna blir gjenforent med familiene sine og reintegrert i samfunnet. Dette er ett av flere betydningsfulle tiltak som er avhengig av den økonomiske støtten fra Nordic Choice Hotels. Som en del av samarbeidet arrangeres det en årlig feltreise med en utvalgt gruppe Nordic Choice-ansatte, som får muligheten til å oppleve prosjektet på nært hold og lære mer om hvordan man som selskap kan bidra. I år er turen ekstra spesiell, ettersom Nordic Choice i 2018 markerer ti års samarbeidet med UNICEF og kampen mot menneskehandel.

– Siden oppstarten av samarbeidet med UNICEF har Nordic Choice Hotels donert til sammen 28 millioner NOK.For ti år siden spurte vi våre medarbeidere om hvilke partnere og hjertesaker de ønsket at selskapet engasjerte seg i. Våre ansatte svarte entydig UNICEF og kampen mot menneskehandel av barn. Hvert år ser vi hvordan engasjementet øker blant både gjester og ansatte i Nordic Choice Hotels. Ved å gi noen av våre hotellansatte muligheten til å reise til Kambodsja, vil vi forhåpentligvis øke den interne kunnskapen om problematikken og bidra til å gi barn enda flere barn en trygg natts søvn.

Torgeir Silseth, CEO, Nordic Choice Hotels.

Feirer ti års samarbeid

UNICEF-sentrene i Kambodsja hjelper mennesker som på ulike måter har lidd som følge av menneskehandel, og gir de berørte hjelp til å forsørge seg selv, utdanning og en trygg natts søvn. Under året tur vil deltakerne få møte representanter for UNICEF og de lokale myndighetene som er involvert i prosjektet.

– Turene til Kambodsja er både viktig for det interne engasjementet i Nordic Choice Hotels, men også fordi det er verdifullt å vise vår lokale tilstedeværelse og engasjement for prosjektet, sier Hedda Skaug, som er ansvarlig for prosjektet og leder delegasjonen.

– UNICEF beskytter barn som har vært utsatt for menneskehandel ved å gi dem et trygt miljø, tilgang til helsetjenester, psykososial støtte, utdanning og gjenforening med familie og samfunn. Vi jobber også tett med myndighetene ved å støtte opplæring av fagfolk som arbeider med barn og for å effektivt bekjempe menneskehandel. Takket være samarbeidet med Nordic Choice kan vi hjelpe flere barn i Kambodsja, gi dem et tryggere liv og skape varige endringer, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.