Flyselskap

Cathay Pacific innfører drivstofftillegg

Cathay Pacific

Cathay Pacific innfører fra 2. november et drivstoffstillegg på flyvninger fra Hong Kong.

En drivstoffstilllegg på mellom HK $ 146 (US $ 19) og HK $ 652 (US $ 83) vil bli belastet på Cathay Pacific og Cathay Dragon-flyene som forlater Hong Kong fra 2. november, med dette beløpet som skal justeres hver måned.

Flyselskapet er det første Hong Kong-baserte flyselskapet til å kunngjøre sine drivstofftilleggspriser. Forrige uke endret Civil Aviation Department (CAD) reglene etter et to og et halvt års forbud mot flyselskapene som legger til et ekstra gebyr på billetter for å redde marginene for stigende oljepriser.

Hong Kong Airlines, et av to andre flyselskaper med hovedkontor i byen, sa at det ville vurdere flere faktorer, blant annet “markedsforhold og prisvekstfluktuasjoner” før de besluttet å ta på drivstofftillegg.

Drivstofftillegg

Endringer i drivstoffprisene har ført til økte totale kostnader for transportnæringen. Drivstofftillegget til selskapene baseres på faktiske kostnadsbilde knyttet til flyfrakt, bakketransport med lastebiler og passasjerer.

Om selskapet

Cathay Pacific, IATA-kode CX, medlem av Oneworld-alliansen, er et flyselskap med hovedsete i Hongkong. Hovedbasen er Hongkongs internasjonale flyplass Chek Lap Kok. Navnet er avledet av et gammelt navn for Kina (Cathay), og grunnleggerens visjon om en gang å kunne fly over Stillehavet.

Cathay Pacific er vokst fra en beskjeden start til ett av verdens største flyselskaper. Det ble stiftet den 24. september 1946 av den australske flyveren Sydney H. de Kantzow og den tidligere amerikanske militærpiloten Roy C. Farrell. Opprinnelig drev det flyfrakt med to DC-3-maskiner, og etter hvert kom passasjerbefordring til. Det ble opprettet frakt- og passasjerruter fra Hongkong til Shanghai, og snart etter også til Manila, Bangkok, Singapore og Sydney.

%d bloggere liker dette: