Flyselskap

Finnair investerer i kundekomfort

kundekomfort

Finnair investerer i å gi kundene sine enda bedre komfort og flere valgmuligheter, og fornyer hele kabinen på sine ATR-fly, i tillegg til å introdusere en helt ny klasse for langdistanseflyvninger – «Premium Economy». 

Premium Economy gjelder på langdistanseflyvninger og vil være i drift fra 2021. Den blir avgrenset i en egen kabin, spesialdesignet for gi reisende bedre plass og komfort, og et oppgradert tjenestetilbud. Sjef for Finnair Skandinavia, Robert Lönnblad, mener lanseringen kommer på et veldig riktig tidspunkt.

Vi ser at kvalitetsbevisste reisende er en økende trend. For å imøtekomme våre kunders forventninger i alle nøkkelmarkedene, vil den nye Premium Economy-klassen innfri de ulike behovene hos både fritids- og bedriftskunder, sier Lönnblad.

Investerer i kundekomfort

Utbyggingen av Premium Economy-klassen starter i fjerde kvartal 2020, og forventes å være ferdig ved utgangen av 2022. I disse dager legges det en detaljert plan for kabindesign, service-konsept samt ulike kommersielle aspekter. Finnair vil komme tilbake med ytterligere detaljer på et senere tidspunkt.

I tillegg skal Finnairs ATR-fly oppgraderes, hvor kabinene får et helt nytt og frisk interiør, og blant annet setene blir fornyet. ATR-flyene er driftet av Finnairs partner Norra, og brukes i dag til innlandsflyvninger i Finland, samt flyvninger til Baltikum, Gdansk i Polen og Bromma lufthavn i Stockholm.

– Vi ønsker at alle som reiser med oss skal få en ekte nordisk opplevelse på våre regionale fly. Den regionale trafikken er en viktig del av Finnair-nettverket, og vi har over 30 000 ATR-flyvninger hvert år, sier Lönnblad.

Det første ATR-flyet med ny kabin kan forventes å være i drift fra sommeren 2019. Renoveringen av alle flyene vil være ferdig innen utgangen av første kvartal i 2020.