Article

Innovasjon Norge åpner kontor i Midtøsten

Innovasjon norge midtøsten dubai

-Gjennom vårt nye kontor i Dubai kommer vi tett på spennende forretningsmuligheter i hele Midtøsten-regionen, sier Per Niederbach, direktør Regioner i Innovasjon Norge.

På søndag åpnet han Innovasjon Norges nye kontor i Dubai. Kontoret skal hjelpe norske bedrifter som vil satse i Midtøsten-regionen.

-Regionen representerer svært viktige eksportmarkeder for Norge. Området, med De Forente Arabiske Emirater i spissen, er allerede et av verdens største trekkplastre for norske selskaper.

Per Christer Lund, direktør Innovasjon Norge Midtøsten.

Olje, gass, maritimt, akvakultur og grønt

I dag er det rundt 150 norske bedrifter i De Forente Arabiske Emirater. Hovedsakelig innen maritim sektor, olje- og gass, sjømat og forsvarssektoren. -Disse næringene vil fortsette å være viktige fremover. Men vi opplever at stadig flere norske selskaper også ser på muligheter innen akvakultur, fornybar energi, vann, for å nevne noe, sier Lund.

De Forente Arabiske Emirater (FAE) er den nest største økonomien i den arabiske verden med et marked i rask utvikling. FAE er Norges største handelspartner av Gulflandene, og den største mottakeren av norske varer og tjenester.

En regional hub for Asia og Afrika

-Med sin strategiske geografiske posisjon er FAE en viktig regional hub for virksomheter som satser på Midtøsten og Nord-Afrika. FAE er også et betydelig marked for re-eksport til andre land. Dubai fungerer som en kommersiell hovedstad også for norske næringslivsinteresser i Asia og Afrika, påpeker Lund.

Faktaboks:
·Kontoret dekker GCC Regionen (Gulf Cooperation Council) – Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabiaog De Forente Arabiske Emirater, samt Iran. 
·Kontoret fungerer som kommersiell seksjon ved den Norske Ambassaden i De Forente Arabiske Emirater. 
·Innovasjon Norges kontor består av tre ansatte.

Kilde: Pressemelding Innovasjon Norge

%d bloggere liker dette: