Flyselskap

Qatar Airways øker antall ruter til Iran

femte daglige flight øker antall ruter til Iran

Qatar Airways har i dag kunngjort flere nye ruter til Iran, uker etter at amerikanske sanksjoner ble gjeninnført i Teheran.

Qatar Airways har besluttet at selskapet vil legge til flere ruter til Iran fra januar 2019. Det statseide Gulf-selskapet kunngjorde mandag bare noen uker etter at USA re-innførte sanksjoner for å ødelegge Teherans økonomi.

USAs President Donald Trump har truet med å kaste selskaper som fortsetter å drive virksomhet i og med Iran ut fra det amerikanske markedet.

Qatar Airways planlegger en økning med to ukentlige flyvninger på sin eksisterende Doha-Teheran-rute. I tillegg økes frekvensen med tre ukentlige ruter på Shiraz-ruten fra januar 2019.

Det vil også lansere to ukentlige flyreiser til Isfahan i februar.

Øker antall ruter til Iran

“De siste rute lanseringene er et ytterligere bevis på Qatar Airways sitt engasjement for Iran, samt utvidelsen av vårt nettverk i dette blomstrende markedet …”

Akbar al-Baker, CEO, Qatar Airways.

Begge de europeiske flyselskapene Air France og British Airways la ned sine ruter til Iran i tidligere i år. Abu Dhabis Etihad Airways har også sluttet å fly til Iran. Emirates og FlyDubai har slått sammen noen ruter som en del av et partnerskap ledet av deres offentlige eiere.

Det Hvite Hus kunngjorde den 5. november en rekke sanksjoner rettet mot Irans banker, olje- og fraktsektorer, nasjonale flyselskap og 200 personer etter at Trump trakk USA ut av en internasjonal atom-handel med Teheran.

De forente arabiske emirater (UAE), en amerikansk partner i Gulf-regionen støtter beslutningen mot den iranske utenrikspolitikken og har raskt støttet Washington-avgjørelsen, har sagt at det er i full overensstemmelse med sanksjonene.

%d bloggere liker dette: