Flyselskap

Fly kjørte inn i bygning ved Arlanda

bygning ved Arlanda

Femti meter fra gaten stoppet flyet som kom fra New Delhi. Deretter kjørte flyet inn i bygning på Arlanda.

«Jeg så at vingen ble sittende fast i en vegg, slik skal ikke skje,» forteller et vitne til ulykken.

179 passasjerer var om bord på Air Indias rute fra New Delhi til Stockholm Arlanda. På onsdag ettermiddag ble et fly kjørt inn i en bygning på Arlanda da det var på vei til å parkere ved Terminal 5. Ifølge Stockholm-politiet inntraff ulykken klokken 17.44.  Alle 179 passasjerer ombord ble evakuert fra «havaristen» via en mobil trapp.

Et vitne beskriver situasjonen som kaotisk.

– Det er fullt av politibiler og brannbiler her. Jeg så at vingen satt fast i veggen. Sånt skjer jo ikke, sier vitnet til Aftonbladet.

– Vi jobber på stedet. Det er ingen personskader, sier Mats Almqvist ved politiet i Stockholm, til avisen.

Ifølge politiet lå bygningen som ble truffet ca 50 meter unna selve terminalbygget.

Påvirker ikke trafikken

Swedavia jobber nå for å samle mer informasjon om hva som egentlig har skjedd.

«Hendelsen har ingen innflytelse på annen trafikk,» sier Robert Pletzin, pressevakt hos Swedavia.

Utreder årsaken

Politifolk fra det lokale politiområdet Arlanda er på plass.

«De dokumenterer hendelsen og vil undersøke hva som er årsaken til ulykken,» sier Ola Österling, pressetals person for Stockholms politiet.

Det er så langt uklart om det vil bli iverksatt en granskning.

Om Air India

Air India eller Air India Limited er Indias nasjonale flyselskap, og driver internasjonal passasjer- og frakttrafikk. Flyselskapet ble grunnlagt som Tata Airlinesav J. R. D. Tata i 1932, og inngikk da som en del av det store indiske konsernet Tata Sons (i dag Tata Group). Men etter andre verdenskrig ble flyselskapet overført til offentlig eierskap.

Med 159 fly i sin flåte, administrerer National Aviation Company of India Limited fusjonen av det statlige Air India og Indian Airlines. Disse to flyselskapene fusjonerte den 15. juli 2007. Indian (tidl. kalt Indian Airlines) opererer hovedsakelig innenriksflyvninger og flyvninger til nabolandene. Air India har Chhatrapati Shivaji internasjonale lufthavn i Mumbai og Indira Gandhi internasjonale lufthavn i Delhi som sine hovedflyplasser, og dets motto er «Your Palace in the Sky».

Selskapet er det 16. største flyselskapet i Asia,og flyr til 25 destinasjoner over hele verden. Med sine tilknyttede flyselskaper opererer det i mer enn 100 byer i og utenfor India. I mars 2011 ble Air India medlem av Star Alliance, som er verdens største allianse av flyselskaper.

Air India flyr tre ukentlige ruter fra den svenske hovedstaden til New Delhi. Selskapet har akkurat kunngjort en fjerde ukentlige tur.

 

 

%d bloggere liker dette: