Flyselskap

SAS CEO: Spår fler konkurser

Flere konkurser er på vei i flybransjen, som rammes av overkapasitet, prispress og høyere drivstoffpriser. Det sier SAS CEO Rickard Gustafson i et intervju med den danske avisen Børsen. 

SAS-sjefen etterlyser mer konsolidering i flybransjen som sliter med dårlige resultater. Det er nødvendig med færre, men sterkere, flyselskap i Europa, sier han. 

 

SAS CEO
– SAS CEO: Spår flere konkurser Pressefoto: SAS

 

SAS har etter et par tøffe år endelig begynt å tjene penger. Selskapet legger frem sin neste kvartalsrapport på tirsdag 4. desember 2018 

Samtidig er det full krise i islandske Wow Air. Torsdag ble det kjent at fusjonen med Icelandair droppes etter at Icelandair sier de ikke tror vilkårene i oppkjøpsplanen blir innfridd tidsnok.

Gustafson etterlyser mer konsolidering i en industri som er preget av overkapasitet, prispress og høye drivstoffkostnader.

SAS selv har etter noen tøffe år igjen begynt å tjene penger. Tallene for selskapets regnskapsmessige tredje kvartal, som ble lagt frem siste dag i august, viste et overskudd på to milliarder svenske kroner. Dette var et av selskapets sterkeste resultater noensinne. SAS legger frem årsresultatet 4. desember.

 

Instagram konto: @kvandalphotos – Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) A320 neo (EI-SIG).

 

SAS er Nordens største børsnoterte fly- og reisekonsern og tilbyr flyreiser med utgangspunkt fra Nord-Europa. Scandinavian Airlines flyr internt i Skandinavia og til og fra destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia. SAS er medlem og en av grunnleggerne av verdens største flyallianse – Star Alliance – og kan sammen med 27 partnere tilby over 1300 reisemål i 192 land.

 

%d bloggere liker dette: