Flyselskap

Emirates, Etihad, flydubai og Air Arabia feiret nasjonaldag

feiret nasjonaldag

Feiret nasjonaldag. Verdens første formasjons-flyvning med fire kommersielle flyselskap fra UAE: Emirates, Etihad, Air Arabia og flydubai, samt syv jetfly fra Al Fursan. Flyhistorie ble skapt med ”Year of Zayed”-fremvisning i lufta.

Emirates, Etihad, flydubai, Air Arabia og Al Fursan kom sammen på ekstravagant vis under feiringen av De forente arabiske emiraters 47. nasjonaldag i går. Den originale formasjonsflygningen hedrer den avdøde grunnleggeren av nasjonen, HH Sheikh Zayed.

Feiret nasjonaldag

Overflygningen, som er den første av sitt slag, involverte 11 forskjellige fly: et flydubai Boeing 737 MAX 8 (Zayed 1), et Air Arabia Airbus A320 (Zayed 2), et Etihad Airways Airbus A380 (Zayed 3) og et Emirates Airline Airbus A380 (Zayed 4), i tillegg til syv Al Fursan aerobatiske jetfly fra UAEs luftforsvar. Alle de kommersielle flyene ble pyntet med ”Year of Zayed”-dekor før de deltok i overflygningen. Kombinasjonen av disse flytypene har aldri før blitt brukt til å danne luftformasjoner.

Atlantis The Palm – På hotellområdet ligger Dolphin Bay – en stor lagune med delfiner, Aquaventure – en stor vannpark, The Lost Chambers – gigantisk akvarium med over 60.000 fisker og haier. Hotellets gjester har gratis inngang til både Aquaventure og The Lost Chambers.

Se video på vår Facebook side.

 

Bak spakene satt kaptein Adrian Smith fra flydubai, Nadhem Al Hamad fra Air Arabia, kaptein Richard Dyson fra Etihad Airways og kaptein Abbas Shaban fra Emirates. Teamet fra Al Fursan, aerobatikk gruppen til UAEs luftforsvar, ble ledet av oberstløytnant Nasser Al Obaidli.

Feiret Nasjonaldag
Burj al Arab «Arabernes tårn» er et 321 meter høyt hotell i Dubai. Det er det tredje høyeste hotellet i verden. Rose Tower og JW Marriott Marquis Dubai i samme by er er høyere. Hotellet ligger 280 meter ut i havet utenfor stranden ved bydelen Jumeirah. Burj al Arab er knyttet til fastlandet via en bro.

Sjefen fornøyd

“Hans Høyhet Sheikh Zayed var en sann pioner og en av de mest inspirerende lederne i vår tid. Det passer godt at en så spektakulær fremvisning gjennomføres på nasjonaldagen til De forente arabiske emirater for å hedre hans ettermæle. Dette banebrytende initiativet viser hvordan samarbeid og en delt visjon kan skape fremragende resultater. Jeg er utrolig stolt av alle teamene på tvers av flyselskapene, UAE General Civil Aviation Authority.  «