Flyselskap

Ethiopian Airlines øker kapasitet på Oslo

Ethiopian Airlines øker

Flyselskapet Ethiopian Airlines har valgt å bytte ut maskinen på ruten mellom Addis-Ababa og Oslo, via Stockholm.

Fra 31. januar 2019 blir det Boeing 777-200LR som skal benyttes på ruten, melder RoutesOnline. Ruten opereres seks ganger i uken. I dag flys ruten med en Boeing 787 Dreamliner. I følge nettstedet seatguru.com har en Boeing 777-200LR 315 seter om bord med 28 i Cloud Nine (Business Class) og  287 seter i Økonomi-klasse. Dreamlineren har totalt 270 seter om bord. Med dette øker selskapet med 45*6 = 270 seter i uken på Oslo lufthavn. Vi ønsker hjertelig velkommen.

 Ethiopian Airlines øker
Ethiopian Airlines – Boeing 787 Dreamliner skiftes ut

Ethiopian Airlines i Norge

  • Første flyvning i mars 2017
  • Seks ukentlige flyvninger til Addis Abeba via Stockholm
  • Flyr en moderne Boeing 787-800 (Dreamliner) – nå en stor Boeing 777-200LR.
  • Star Alliance medlem.

Om selskapet

Siden det første flyet tok av 8. april 1946 har Ethiopian vært en pioner innenfor afrikansk luftfart. Ethiopian er det raskest voksende og mest lønnsomme flyselskapet i Afrika.

Ethiopian har også den yngste flåten i Afrika. Flåten inkluderer ultramoderne og miljøvennlige fly med en gjennomsnittsalder på mindre enn fem år.

Selskapet flyr til mer enn 90 internasjonale destinasjoner på fem kontinenter, 56 av disse er i Afrika.

Flyselskapet ble medlem i Star Alliance, verdens største luftfartsallianse, i desember 2011. En av fordelene med medlemskapet er at selskapets passasjerer får tilgang på 18 450 daglige avganger og 1300 destinasjoner i 190 land.

Kaffelandet – Ethiopia

For 1500 år siden, i provinsen Kaffa, skal gjeteren Kaldi ha oppdaget at geitene hans ikke fikk sove etter å ha spist noen røde bær. Han fortalte det til en munk som straks startet eksperimenteringen, og vips: Kaffe var oppfunnet. Uansett om sagnet er sant eller ei har Etiopia har en sterk kaffekultur, og kaffe herfra smaker slik kaffe skal smake.

Addis Ababa er et mekka for kaffefantaster, og et besøk til Kaffa som ligger 350 kilometer sørvest for hovedstaden, garanterer kaffeopplevelser av de ytterst sjeldne. Ikke glem å nyt en kopp eller tre før du drar videre.

Hovedfoto: Wikimedia.commons.

%d bloggere liker dette: