Article

Ingen planer om å droppe årets sydentur

Vinggruppen droppe årets sydentur

Det skrives mye om etterdønninger av den lange og varme sommeren og nedgang i salg av reiser som en konsekvens av dette. Men kundene til Norges største reisearrangør har ingen planer om å la kofferten stå hjemme i 2019.

En undersøkelse utført blant våre kunder viser at kun 1.6 prosent sier de ikke kommer til å reise til utlandet i løpet av 2019. I tillegg sier bare 5 prosent at de kommer til å ha færre utenlandsreiser enn året før, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Undersøkelsen er gjort av Vings reisepanel, som består av rundt 60 000 av selskapets egne kunder.

– Nå er det jo ikke alltid en sammenheng mellom det folk sier og det de gjør, men vi tror faktisk ikke at nordmenn flest kommer til å sitte på gjerdet og vente på nok en supersommer slik at de kan holde seg hjemme. I følge våre undersøkelser vil de ut og reise, oppleve nye steder og få nye impulser – uansett vær her hjemme, sier Røhr-Staff.

Vil ikke kutte reisebudsjettet

Det snakkes også om at usikkerhet i forhold til egen økonomi kan bidra til nedgang i salget av reiser. Undersøkelsen til Ving viser at en del er usikre på egen økonomi i det kommende året, men samtidig sier en stor del av deltakerne i panelet at de heller kutter i alle andre andre utgifter, bortsett fra matvarer, enn å kutte i reiseutgiftene sine.

– Det sier vel litt om hvor viktig ferie er for nordmenn, og at det skal mye til før de avlyser sydensommeren sin, avslutter informasjonssjefen.

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

%d bloggere liker dette: