Flyselskap

Flere flyr SAS

endrer navn Flere flyr SAS
Instagram konto: @kvandalphotos – Scandinavian Airlines Ireland (SAIL) A320 neo (EI-SIG).
SAS hadde 2,3 millioner passasjerer i november i år, en økning på 1,8 prosent fra samme måned i fjor. Flyene var også noe fullere.

Kabinfaktoren, altså hvor godt selskapet klarer å fylle flyene, gikk opp 0,4 prosentpoeng til 69 prosent, ifølge trafikktallene som selskapet la fram fredag.

Trafikken på interkontinentale ruter økte 2,6 prosent, samtidig som kapasitet falt 1,8 prosent. Økningen kom hovedsakelig på flygninger til Asia.

På ruter i Europa og mellom de skandinaviske landene gikk trafikken ned 1,5 prosent, mens kapasiteten var 0,2 prosent høyere.

Flere flyr SAS – lik vekst innland /utland

Innenrikstrafikken økte med 2,6 prosent. Samtidig var økningen i kapasitet 3,8 prosent, og dermed ble kabinfaktoren lavere. Utviklingen gikk samme vei i Norge og Sverige.

Norwegian, som la fram sine tall torsdag, kunne vise til en passasjervekst på 14 prosent til nesten 2,9 millioner passasjerer. Selskapet har imidlertid økt kapasitet betraktelig i perioden, noe som ga en nedgang i kabinfaktoren på hele 4,9 prosentpoeng – til 78,8 prosent.

Bonus til ansatte –  MSEK 100

Nettavisen melder at selskapets rundt 10.000 ansatte skal få 100 millioner kroner i bonus.

Thorbjørn Wist, Finansdirektør i SAS, forteller at de ansatte i flyselskapet kan forvente seg en solid bonus.

– Det har vært flere år med fantastisk innsats fra våre ansatte for å omstille SAS. Det har ført til at man nå leverer tidenes beste resultat. Dette er en belønning for den utrolige innsatsen de har lagt ned, sier SAS-finansdirektør Torbjørn Wist til avisen.

Wist vil ikke uttale seg om hvordan pengene vil bli fordelt, før etter at de ansatte er informert.

– Det er en engangsbelønning. Når vi har nådd den milepælen vi har nå, følte vi det var på plass med en slik utbetaling, samtidig som vi fortsatt har fokus på leveransen ut i 2019, sier Wist til Nettavisen.

%d bloggere liker dette: