Flyselskap

Bærekraftig flyreise fra San Francisco med KLM

Bærekraftig flyreise

Gjennom samarbeid med Shell, World Energy og SkyNRG, vil KLM nå tanke sine fly fra San Fransisco med biojetdrivstoff. Satsningen er en viktig del av KLMs mål om å redusere selskapets CO2-utslipp med 20% innen 2020.

KLM har gjennom flere år utviklet sitt bærekrafttilbud og jobbet for å redusere sine CO2-utslipp gjennom hele selskapets verdikjede. Siden 2009 har KLM gjennomført over 1000 flygninger på biojetdrivstoff fra storbyer verden over. Nå inngår også San Francisco i bærekrafttilbudet.

– Hos KLM har bærekraftighet en fremtredende posisjon og det er en glede at vi gjennom Shell, World Energy og SkyNRG kan legge til enda en flyplass som nå skal fly på biojetdrivstoff. Å bygge opp et bærekraftig rutenettverk tar tid. Men med prosjekter som ”från flis till flygplan i Småland” og nå mer bærekraftig avganger fra San Francisco beveger vi oss i riktig retning.

Paul Terstegge, Nordeuropeisk direktør for Air France-KLM.

Om KLM Royal Dutch Airlines

I 99 år har KLM Royal Dutch Airlines vært pioner i flyindustrien og flyselskapet er i dag verdens eldste som fortsatt driver virksomhet under sitt opprinnelige navn. KLM jobber konstant med å tilby pålitelig service og høykvalitetsprodukter, samt å være det mest kundefokuserte, innovative og effektive flyselskapet i Europa. I 2017 hadde KLM 32,7 millioner passasjerer, og selskapet tilbyr direktefly til 165 destinasjoner med en moderne flåte på over 160 fly. KLM-konsernet, som består av KLM Cityshopper, Transavia og Martinair transporterte i 2017 over 41 millioner passasjerer. KLM var det første flyselskapet som fløy med biodrivstoff under en kommersiell flyreise, og selskapet sysselsetter en personalstab på ca. 32.000 ansatte globalt. KLM er rangert som et av verdens mest bærekraftige flyselskap 13 år på rad av Dow Jones Sustainability Index, som er den ledende indeksen for å måle bærekraftige foretak.

%d bloggere liker dette: