Flyselskap

Norwegian-fly landet i Iran ved Shiraz lufthavn

trakk klagene sine landet i iran

Et Norwegian-fly som var på vei til Oslo fra Dubai, måtte foreta en kontrollert sikkerhetslanding i Iran etter at det oppsto problemer i den ene motoren fredag formiddag.

Flyet sirklet over Iran en stund før det landet uten dramatikk.

– Vi arbeider med å få passasjerene videre fra Iran og gjøre det minst mulig ubeleilig for dem, sier pressekontakt Andreas Jørnholm i Norwegian til VG.

Det var 186 passasjerer om bord i flyet. Ifølge Jørnholm skal det ikke ha vært noen røykutvikling eller andre synlige tegn på motorproblemer inne i flyet.

– Flyet landet sikkert. Sikkerheten kommer alltid først og vi flyr ikke noe sted med det flyet før vi vet hva som førte til problemet, sier han til NTB.

Landet i Iran – uten visum

Iranske myndigheter krever at kvinner dekker seg til i landet. Det er derfor vanlig at både kvinner i besetningen, og kvinnelige passasjerer som lander i Iran å ta på et sjal før man går ut av flyet. Dette kravet var imidlertid Norwegian-passasjerene neppe forberedt på, til tross for at de kom fra Dubai. Dubai har en vesentlig mer liberal holdning til dette når det gjelder utenlandske turister.

Også problemer på vei hjem….

Norwegian hadde allerede begynt arbeidet med å få passasjerene hjem fra Iran.

– Vi har sendt et fly til Shiraz og vi forventer at det vil fly fra Iran en gang i løpet av formiddagen lørdag, sier Jørnholm.

Skjermdump: Flightradar24.com

 

Flyet landet på Gardermoen lørdag kveld, men heller ikke denne turen gikk uten problemer. Ifølge Flightradar24.com måtte flyet innom Warszawa for å fylle drivstoff på veien.

Ny flytype Boeing 737 8 MAX

Boeing leverte første utgave av 737 8 Max for halvannet år siden. Flymodellen er nyeste versjon av Boeings 737-serie, som er verdens mest populære flytype noensinne. I mars rullet utgave nummer 10.000 ut fra fabrikken i Renton utenfor Seattle på USAs nordvestkyst.

Etter at USAs president Donald Trump tidligere i år opphevet atomavtalen med Iran og gjeninnførte sanksjoner mot landet, skal det ha blitt mer omstendelig å få tak i nødvendige Boeing-deler til den sivile luftfarten i landet, ifølge den britiske flyanalytikeren Alex Macheras. Hvor lenge Norwegian maskinen blir stående i Iran er foreløpig ukjent.

 

 

%d bloggere liker dette: