Flyselskap

Emirates – slutt på sjåførservice på bonusbilletter

slutt på sjåførservice

Emirates bekreftet tirsdag at flyselskapet ikke lenger vil tilby gratis sjåførservice for reisende på Award billetter. Eller reisende som har benyttet Emirates Skywards poeng til oppgradering av reiseklasse til Business eller First Class.

Det Dubai-baserte flyselskapet sier at beslutningen kommer etter en “nøye gjennomgang av kundefordeler og operasjonelle hensyn.” Ordningen vil tre i kraft 1. mars 2019.

“Reisende på Emirates First og Business bonusbilletter, og reisende på oppgraderte billetter (Economy til Business) via Skywards vil ikke lenger bli tilbudt gratis sjåfør-kjøring.”

Emirates talsperson via e-post.

“Sjåfør-kjøring som er bestilt og gjennomført innen 1. mars 2019 vil ikke bli påvirket. Emirates Skywards-medlemmer som reiser på en bonusbilletter vil fortsatt få lounge-tilgang, og vår sjenerøse utvidede bagasjekvoter basert på deres kabinklasse- og kortstatus. ”

Emirates Skywards lojalitetsprogram benyttes også av flydubai. Selskapet vedtok programmet for sine egne kunder i slutten av 2018, da de to flyselskapene inngikk et tettere partnerskap.

Slutt på sjåførservice

Emirates sjåførservice til og fra flyplassen tilbys til reisende i Business Class og First Class  i 70 ulike byer rundt om i verden. Selskapets vilkår og betingelser er oppført på hjemmesiden, og angir at tilbudet kun er tilgjengelig dersom bestillingen er billettert og ikke er tilgjengelig for passasjerer som er på venteliste på en avgang.

I midten av november rapporterte Emirates kraftig resultatfall på 86 prosent i første halvår 2018/19. Selskapet skylder på høyere drivstoffpriser og ugunstig valutakursutvikling. Resultatet falt til 226 millioner dirham, tilsvarende 520 millioner kroner, i halvåret sammenlignet med tilsvarende periode i forrige regnskapsår. 

Inntektene gikk på sin side opp 10 prosent til 48,9 milliarder dirham, tilsvarende 112,4 milliarder kroner. 

Kilde: Gulfnews.

%d bloggere liker dette: