Article

Med fly til årets drømmeferie

Ikke alle elsker å fly, men de fleste vil gjerne ta luftveien til feriemålet. Foto: Tookapic/pexels.com

Det nye året er her, og bærer med seg drømmer om nye opplevelser. Mange er allerede i gang med å planlegge sommerens eventyr. Å reise med fly er noe en del av oss kvir oss til, så det kan være lurt å ha varigheten av flyreisen å gå ut fra når man bestiller drømmeturen.

 

En annerledes opplevelse etter snaue tre timers flytur

Hvis du av ulike grunner ikke vil bruke for lang tid på selve reisen, kan du allikevel lett finne fristende reisemål man kan komme seg til uten en altfor lang flytur. På få timer når du reisemål som gir deg helt andre inntrykk og impulser og kan gi deg et velfortjent avbrekk fra hverdagen.

Kroatia byr på både lang kyststripe, golde fjellandskap og frodige åser. Foto: pixabay.com

De tidligere jugoslaviske republikkene, som har vært selvstendige land siden Jugoslavias sammenbrudd etter borgerkrigen på 1990-tallet, har inntil nylig vært et heller ukjent reisemål for norske turister. Men de siste årene har Kroatia seilt opp på listen over populære reisemål for nordmenn. Landet med en kystlinje på hele 5853 kilometer ved Adriaterhavet kan by på alt fra badeliv for småbarnsfamilier til omvisninger i verdensarv-byen Dubrovnik for den historie-interesserte, og har ellers en utrolig variert natur. Det er et lite land med mange naboer, og grenser til både Slovenia, Ungarn, Serbia, Bosnia-Herzegovina og Montenegro. Er du av den eventyrlystne typen, kan du utvide oppholdet i Kroatia med noen turer til nabolandene også. Flyr du til Split, tar turen til Kroatia i underkant av tre timer. Og er en helt overkommelig flytur for de med et snev av flyskrekk eller de som har små, utålmodige barn.

For deg som vil reise litt lenger

Tåler du å sitte lenge på flyet, bør du oppleve Cuba før landet mister sitt særpreg. Det tar rundt elleve timer å fly hit, men det er verdt både flyturen og jetlagen!. Det er dessuten ikke nødvendigvis kjedelig på lengre flyturer, for man kan både se film og lytte til musikk på turen. Nå har også så mange som 90 prosent av alle langdistanse-flyruter gratis WiFi, så om du er av den spilleglade typen som liker litt spenning, kan du fordrive tiden med både online poker, casino og Dead or Alive slots under overfarten.

Cuba er den største og mest folkerike øya i Karibien, og har en spennende historie som har gitt landet sitt helt spesielle særpreg. Etter at Colombus oppdaget øya i 1492, ble den en koloni under Spania fra begynnelsen av 1500-tallet til 1898. De spanske kolonistene innførte slaver fra Afrika, og dagens cubanere er etterkommere etter både kolonister og slaver. På grunn av USAs mangeårige handelsblokade og republikkens sosialistiske styre, er påvirkningen fra vesten fremdeles lite merkbar. Nettopp derfor assosierer mange Cuba med en bilpark som gir veteranbilelskerne våte øyne. Øya er også velkjent for sine fantastiske hvite strender, sukkerproduksjon og rom – for ikke å nevne sigarene og mye, mye mer. Så har du muligheten – ta deg en tur til Hemingways paradis.

årets drømmeferie
Cuba – et land med både bilpark og arkitektur fra en annen tid. Foto: pixabay.com/pexels.com

Men som alltid, finnes det også noe midt imellom. Vil du for eksempel til Kreta, tar det deg rundt fire timer – mens Afrikas vestkyst kan nås på ni. Det er bare du selv som vet hvor lang tid du vil bruke på å komme deg til bestemmelsespunktet.

 

%d bloggere liker dette: