Flyselskap

Qatar sjef: – Vi ser ikke på en investering i SAS

investering i SAS
Konsernsjef Akbar Al Baker – Qatar Airways. Foto: Qatar Airways.

Qatar Airways sjef Akbar Al Baker besøkte tirsdag Gøteborg i forbindelse med selskapets lansering av ruten til Gøteborg. I følge nettavisen E24 kan Qatar høvdingen bekrefte at selskapet ikke vurderer SAS som en interessant investering.

Qatar Airways flyimperium vokser stadig, både i Norden og globalt. Akbar Al Baker sier at Norwegian er veldig interessant for British Airways-eier IAG, der Qatar Airways er største aksjonær. SAS er han imidlertid ikke interessert i.

Vi ser ikke på en investering i SAS. Vi har alltid appetitt for å investere i suksessrike selskaper, men vi har investert i Air Italy og vil holde oss til den investeringen foreløpig. Men hva fremtiden vil bringe kan jeg ikke si nå.

Akbar Al Baker, Konsernsjef Qatar Airways til E24.no

Vannsalutt for Qatar Airways i Gøteborg. ©Sören Andersson
Foto: Sören Andersson

Al Baker er ikke bare sjef for et av de største flyselskapene i verden, han har også en finger med i spillet om Norwegian. Qatar eier nemlig 20 prosent og er største aksjonær i IAG, selskapet som har bydd på Norwegian, og som eier selskaper som British Airways og Iberia.

Qatar vil som IAGs største aksjonær alltid støtte enhver mulighet IAG har til å kjøpe et annet selskap, gitt deres strategisk robuste vurderinger.

Akbar Al Baker, Konsernsjef Qatar Airways til E24.no

Kilde: E24.no

 

Qsuites ombord på Qatar Airways A350-1000.

Om Qatar Airways

Det prisbelønte flyselskapet Qatar Airways er stolt av å eie én av de yngste flåtene med verdens mest teknologisk avanserte og miljøvennlige fly. Qatar Airways ble kåret til Airline of the Year 2017 for fjerde gang og World’s Best Business Class 2017 av Skytrax. Flyselskapet opererer over 200 moderne fly med flyvninger til over 150 forretnings- og feriedestinasjoner på seks kontinenter. Som en del av de kontinuerlige ekspansjonsplanene, har flyselskapet en rekke nye og spennende destinasjoner for 2018/19, inkludert Cebu og Davao på Filippinene, Langkawi i Malaysia og Da Nang i Vietnam. Qatar Airways er dessuten offisiell partner med FIFA som et ledd i selskapets engasjement for å støtte idretten.