Flyselskap

Toppledelsen i Norwegian letter på sløret

toppledelsen
Pressefoto: Norwegian

Styret i flyselskapet Norwegian og Norwegian-sjef Bjørn Kjos var i november i fjor klare til å akseptere et bud på selskapet

I november kom en interessent på banen med et bud. Budet var isolert sett godt nok til at vi kunne gå videre med det og styret anbefalte det, sier styreleder i Norwegian, Bjørn H. Kise, i et intervju med nettstedet E24.

– Budgiveren som var inne sa at de måtte ha en bekreftende gjennomgang av selskapet. De fortalte at med den veksten Norwegian har, må dette være gjennomført i løpet av 2018, forteller Kise videre.

De måtte enten få avklart budet eller hente inn penger for å sikre selskapet fra å bryte sine lånevilkår. Budet var klart og godkjent av styret, sammen med Bjørn Kjos og Bjørn Kise, men etter hvert dukket det opp problemer. Selskapet som ville kjøpe Norwegian utsatte datoen hvor salget skulle formaliseres. Norwegian begynte å få dårlig tid. De trengte penger. I all hemmelighet startet toppledelsen arbeidet med emisjonsplanene. Parallelt planla Norwegian i det stille å hente penger i markedet, noe som hadde blitt utsatt av interessen rundt selskapet. På et tidspunkt kunne Norwegian ikke vente lenger. Tirsdagens emisjonsvarsel har vært planlagt siden før jul, skriver avisen.

– Når interessenten utsatte budet, og det plutselig ble skjøvet månedsvis fremover oppfattet vi at det ikke ble formalisert. Da sa vi bare: «Nå gir vi bånn gass. Standalone.»

fyller ti Ny passasjerrekord toppledelsen

Om selskapet

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.