Flyselskap

Det tyske flyselskapet Germania har begjært konkurs

Germania

Mandag kveld begjærte det tyske flyselskapet Germania seg konkurs. Det bekreftet flyselskapet selv på sine nettsider natt til tirsdag. Alle selskapets fly settes umiddelbart på bakken. 

Det har dessverre ikke det vært umulig for oss å skaffe nødvendig finansiering som kunne reddet oss ut av likviditetsproblemene på kort sikt. Vi beklager konsekvensene, men vårt eneste valg var å begjære selskapet konkurs.

Karsten Balke Administrerende direktør i en pressemelding på selskapets nettsider. 

Germania bekreftet for en måned siden at de undersøkte ulike muligheter for å skaffe seg finansiering. En av disse mulighetene var å selge selskapet, noe som ikke har latt seg gjøre.

Flyselskapet skriver at økte drivstoffpriser i sommer, samt svakere euro mot dollar er blant hovedårsakene til at man havnet i likviditetsproblemer. 

Flyselskapet som ble startet i 1978 har i hovedsak fløyet kortdistanse i Tyskland, samt diverse flyginger til middelhavslandene, Nord-Afrika og Midtøsten. Germania har 37 fly som fraktet omkring 4 millioner passasjerer i året.

Om selskapet Germania

Germania GMBH, som drev i Tyskland var et privateid tysk flyselskap med hovedkontor i Berlin. Opprinnelig fokuserte selskapet på charter-operasjoner,  og har de siste årene endret til et ruteselskap. Endring av  strategien hadde ført til vekst de siste årene, og Germania opererte til destinasjoner i Europa, Nord-Afrika og Midtøsten fra flere tyske baser. Selskapet fløy nærmere 2,6 millioner passasjerer i 2016 og hadde rundt 850 ansatte fra sommeren 2016.

Selskapet måtte begjære seg konkurs, og virksomheten opphørte 4. februar 2019.