Flyselskap

Promille mistanke parkerte American

Promille mistanke parkerte

Passasjerene på ruten mellom Manchester og Philadelphia hos  American Airlines opplevde kansellering torsdag denne uken. Grunnen var promille mistanke blant en av pilotene.

American Airlines har vært rask til å håndtere situasjonen, overleverte piloten til det lokale politi og ombooket passasjerene til andre avganger. Selskapet har vært tydelig i media at sikkerhet er deres høyeste prioritet.

“Den ansatte ble pågrepet, og ruten  AA735 til Philadelphia ble kansellert. Vi har ombooket passasjerene på alternative flyvninger.”

Hva skjedde med piloten?

At piloter drikker før oppsatt arbeidstid er ingen spøk, og flyselskapene tar rykter eller mistanker svært alvorlig. For eksempel, hvis en passasjer slo av en vits i nærheten av flybesetningen, som av en eller annen grunn kunne ha hatt en drink eller to (for eksempel når piloter var lavt betalt på 1980-tallet, kan de begrave deres elendigheter med drikke), så ble kapteinen oppfordret til å spørre myndighetene på flyplassen for en fullstendig utåndings-test både for seg selv og deres luftfartøyets First Officer. Dette for å fjerne eventuelle mistanke og sikre at de kunne fly med loven i behold.

I dette tilfellet er det ikke kjent hvordan mistanken om beruselse  oppstod, men det var heldigvis tilstrekkelig til å få dem kontrollert, kansellert avgangen og mistenkt av det lokale Manchester-politiet.

“Tjenestemenn fra politipatruljen gjennomførte en kontroll, og en 62 år gammel mann ble arrestert med mistanke om å ha til hensikt å føre et passasjerfly med verdier over foreskrevne alkoholgrense. Han har siden blitt løslatt mot kausjon i påvente av ytterligere etterforskning. ” – Manchester Police uttalelse.

Promille mistanke parkerte

Promille mistanke parkerte fly – strenge straffer

Straffene er høye for denne typen kriminalitet. Man mistenker at regjeringene ikke vil ha de som har ansvar for et fly fullt av passasjerer for å være full. Piloter må også passe på, da det kan gi utslag på alkohol konsumert i en periode på 24 timer siden de konsumerte sin siste drink.

Denne situasjonen speiler en annen episode som skjedde for noen måneder siden hos Air India. Der ble en pilot, som også var flyselskapets sikkerhetsansvarlig, ble funnet å være full før en lengre flytur.

“Vi samarbeider fullt ut med lokal påtale myndigheter og ytterligere spørsmål kan rettes til dem”.

Heter det fra American Airlines i en uttalelse.

Passasjerer oppfører seg heller ikke alltid eksemplarisk. Nylig var det tilfellet at en reisende var blitt så full at flyet måtte returnere til avgangsflyplassen. Mann ble bøtelagt på USD$ 12.000. Passasjeren forsøkte å bruke toalettet under take-off og ble fornærmet da han ble nektet.

Pilotens navn er ikke offentliggjort av politiet eller flyselskapet. Piloten har blitt bedt om å oppholde seg i England til saken skal føres for domstolen.

American Airlines

American Airlines er verdens største flyselskap målt i antall passasjerer, og det nest største målt i omsetning. Selskapet har hovedkvarter i Fort Worth i Texas, og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Vest-Europa og Japan. Siden 1982 har American Airlines vært et datterselskap av AMR Corporation.

De viktigste flyplassene til American er Dallas/Fort Worth, Chicago O’Hare, San Juan og Miami. Etter at American kjøpte Trans World Airlines har også Saint Louis blitt en hovedflyplass. Andre flyplasser med flere ruter er La Guardia og Kennedy i New York, Boston og Los Angeles. I tillegg til ruter drevet av American finnes datterselskapet American Eagle som flyr på mindre, regionale ruter.

Alle foto: Pressebilder American Airlines